Acasă Actualitate Așteptați o tragedie? Imobile din Brașov ”pericol public”! (FOTO-VIDEO)

Așteptați o tragedie? Imobile din Brașov ”pericol public”! (FOTO-VIDEO)

0

Autoritățile din Brașov probabil că așteaptă o tragedie ca să ia măsuri în cazul clădirilor din Brașov care pun în pericol viața trecătorilor! Multe dintre acestea sunt situate exact lângă trotuarele circulate zilnic de zeci sau chiar sute de persoane. În orice clipă s-ar putea desprinde o bucată de tencuială, de perete sau să cadă sticla unui geam.

Este și cazul clădirii situată pe strada Mihai Viteazu din Brașov. Acest imobil se află în această situație de ani, nu de săptămâni sau luni. Dacă pereții par cât de cât solizi, geamul spart este un adevărat pericol. Acesta se află la nici jumătate de metru de trotuarul pe unde trec zilnic brașovenii. Oare cine plătește în cazul unui accident? De ce autoritățile din Brașov nu iau măsuri împotriva proprietarilor?

O altă clădire aflată la fel într-o stare avansată de degradare se află lângă maternitatea Brașov. Pe acoperișul acestui imobil au început să crească copaci…Clădirea este la fel, un pericol public pentru trecători.

Aici însă se pare că este un caz de-a dreptul revoltător. Proprietarii ar dori să o demoleze pentru a construi alta în loc, dar se pare că nu primesc autorizație în acest sens, fiind catalogată de unii ca ”monument istoric”. În regulă, dar dacă tot are statul această grijă, atunci să o cumpere și să o reabiliteze sau dacă nu, atunci să îi lase pe proprietari să facă acest lucru. Specific românesc. Dacă nu te ajută, te încurcă…

Cine ar răspunde în cazul unei tragedii, dacă îi cade cuiva o cărămidă în cap?

 

YouTube video

YouTube video