Acasă Actualitate Drapelul național arborat la 4554 m pe vârful Punta Gnifetti de către...

Drapelul național arborat la 4554 m pe vârful Punta Gnifetti de către jandarmii brașoveni

0

O echipă de jandarmi brașoveni a reușit să arboreze Drapelul național arborat la 4554 m pe vârful Punta Gnifetti. Înaintea acestei expediții, jandarmii au escaladat Mont Blanc, până la 3167 m, unde se află refugiul Tête Rousse.

„Mont Blanc, singurul vârf rămas neatins în cadrul proiectului echipei „Les téméraires”, intitulat „Sus, tot mai sus! Performanța cere sacrificii!”, nu a fost prietenos cu noi și ne-a lăsat să îl cunoaștem doar până la 3167 m (refugiul Tête Rousse).

Acest lucru nu ne-a dezarmat, ci ne-a făcut ca într-un timp foarte scurt să ne reorganizăm și să încercăm atingerea unui vârf din masivul Monte Rosa, din Alpii italieni.

Astfel, în data de 31.08.2023, în jurul orei 11:00, am arborat drapelul național și am intonat imnul României la 4554 m, pe vârful Punta Gnifetti.

Bonusul acestei expediții a fost escaladarea vârfului Eiger (3970 m), de către cei mai experimentați doi membri ai echipei – Costel și Marian.

Le mulțumim tuturor celor care au crezut în noi și ne-au susținut în această aventură… și îi asigurăm că Mont Blanc nu va rămâne neatins!”, a transmis Jandarmeria Brașov.

Articolul precedentCum și-au gestionat românii cheltuielile și ratele la bancă în 2023?
Articolul următorUltimele înscrieri pentru cursurile de competențe digitale care încep în luna septembrie