Acasă Social Dr. Tudor Ciuhodaru dezbate probleme fermierilor în Parlamentul European! (VIDEO)

Dr. Tudor Ciuhodaru dezbate probleme fermierilor în Parlamentul European! (VIDEO)

0
Dr. Tudor Ciuhodaru anunță că problemele fermierilor români sunt dezbătute azi, 17 ianuarie, în Parlamentul European.
„Vreau sprijin pentru agricultura românească. Vreau sprijin pentru toți fermierii din România. Problemele cu care se confruntă fermierii români țin de siguranța națională. Am solicitat Comisiei Europene măsuri urgente în ceea ce privește subvenția, prețul carburanților și al îngrășămintelor.
Concret, am solicitat 3 lucruri esențiale pentru ca toți românii să beneficieze de alimente ieftine. Vorbim de soluţii simple, concrete, uşor de pus în practică:
1. Subvenții egale pentru fermierii din România, la fel ca cele din Austria, Franța, Olanda sau Germania.
2. Sprijin financiar de urgență pentru agricultura românească afectată de importurile masive din această perioadă prin Mecanismul de compensare din Fondul de Criză și cel de Rezervă PAC pentru Agricultură al U.E..
3. Resuscitarea producției de îngrăşăminte româneşti pentru ca cetăţenii din ţara noastră să aibă acces la alimente ieftine.
L-am invitat pe Comisarul pentru Agricultură să vină la Iaşi pentru că vreau să asculte nemulţumirile fermierilor din România legate de subvenţii diferite faţă de alte ţări europene, legate de faptul că preţurile la energie au crescut exponenţial și preţurile la îngrăşăminte au decolat ca racheta de pe sol.
Din punctul meu de vedere, astăzi, avem două probleme extrem de importante. Una care ţine de sănătatea publică şi cea care ţine de securitatea europeană. Trebuie să asigurăm hrana accesibilă pentru toţi cetăţenii europeni, atenţie, la preţuri accesibile.
E momentul ca România să beneficieze de aceste lucruri concrete pe care le-am solicitat Comisiei Europene. Sper ca și ceilalți europarlamentari români să susțină acest demers.”, a scris Tudor Ciuhodaru pe Facebook.