Acasă Actualitate Dan Sîiulescu, absolvent al Universităţii Transilvania din Brașov a fost desemnat temporar...

Dan Sîiulescu, absolvent al Universităţii Transilvania din Brașov a fost desemnat temporar director general la Romsilva

0
Consiliul de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, întrunit luni, 15 ianuarie, l-a desemnat pe Marius Dan Sîiulescu pentru un mandat provizoriu de patru luni, începând de marți, 16 ianuarie.
Desemnarea noului director general a avut loc după ce mandatul de director general exercitat de către Daniel Nicolaescu a expirat.
Marius Dan Sîiulescu, 47 de ani, a absolvit, in anul 2000, Facultatea de Silvicultura si Exploatări Forestiere din cadrul Universității ”Transilvania” din Brașov, precum și cursurile Facultății de Contabilitate și Informatică de Gestiune a Universității ”Spiru Haret” din București, în anul 2008.
Si-a inceput cariera in silvicultura ca sef de district la Ocolul Silvic Balcesti, ocupand ulterior functii de executie la Ocolul Silvic Romani, avand ca responsabilitati regenerarea padurilor, investitii, securitate si sanatatea in munca, dar si de conducere, la Ocolul Silvic Babeni.
De asemenea, si-a desfasurat activitatea si in cadrul aparatului Directiei Silvice Valcea, iar din luna aprilie a anului 2023 a preluat functia de director al Directiei Silvice Valcea.
Regia Nationala a Padurilor – Romsilva administreaza 3,13 milioane hectare paduri proprietatea publica a statului, circa 48% din padurile tarii, si asigura servicii silvice pentru circa un milion hectare de paduri aflate in alte forme de proprietate. Toate padurile proprietatea publica a statului detin certificarea managementului forestier in standard international.
De asemenea, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva administreaza 22 de parcuri nationale si naturale, precum si 12 herghelii de stat.