Vă mai aduceți aminte de băieții și fetele care protestau în fața primăriei, alături de EXMATRICULATUL Brașovului, ”chipurile” din cauza mirosului de gunoi și a poluării? Spunem chipurile pentru că mirosul există de doi ani, dar nu mai vezi urmă de activiști, unii au primit funcții de pe urma protestelor, alții au primit promisiuni și tot așa.
Culmea, în urmă cu câteva luni, Primăria Brașov și-a dat acceptul pentru ca gunoaiele din Maramureș să fie depozitate la Brașov. Da, pentru o anumită perioadă de timp. Dar, ideea în sine este că primarul EXMATRICULAT a fost de acord cu această mutare, într-o perioadă în care pute în oraș, dar există și multă poluare. Exact omul care promitea că transformă orașul și se va reduce poluarea.
Probabil că din vizitele sale la campionatele de curling sau prin țările nordice pe unde pleacă cu săptămânile nu se vede traficul infernal de la Ceasu Rău, de la Coresi sau ieșirile din oraș, aglomerație care produce clar și mai multă poluare decât a fost.
Să nu uităm că în ultimii 3 ani nu a fost amenajat niciun parc care să preia o mică parte din noxele de pe străzi.Nici mirosul urât nu ajunge la nasul său fin. Probabil și pentru că locuiește la Hărman. Dar individul continuă să posteze pe rețelele de socializare despre mediu.
Care mediu, măi băiatule, care parcuri, care măsuri? Arată brașovenilor măcar un parc minuscul amenajat de tine în trei ani!
Domnilor din USR, domnilor din societatea civilă, care ați fost cărători de bannere prin fața primăriei, care v-ați înjurat cu pesediștii, cu liberalii, unde sunteți acum? Ce bărbați sunteți voi?
Ați făcut doar joc de glezne pentru a primi ceva călduț sau sunteți activiști adevărați și luptați pentru mediul din Brașov? Nu văd nici măcar o postare de la voi! Chiar nu vă este rușine de brașoveni?
„Începând cu 01.10.2022 Județul Maramureș nu are accept pentru depozitarea deșeurilor generate din județ, fapt care duce la sistarea serviciului de salubrizare în județ, deoarece există consecințe deosebit de grave pentru: sănătatea populației, calitatea aerului, calitatea solului, calitatea apei, sănătatea animalelor și plantelor, datorită abandonării deșeurilor.” se arată în adresa transmisă de reprezentanții județului Maramureș.
Acordul de principiu a fost semnat de Primăria Municipiului Brașov având totuși două condiții:
- acțiunea (depozitarea deșeurilor) să fie pe o perioadă limitată
- activitatea să nu genereze disconfort urban și nici costuri de buget local.
Între timp administrația locală a uitat de respectarea celor două condiții, disconfortul urban fiind la ordinea zilei pentru cetățenii orașului.
Mai jos aveți DOVADA!