Mesajul? Dezgheață-ți pofta de citit!
Alege o carte. Ia-o acasă. Citește-o. Adu-o înapoi.
Adu-le la una dintre cele 2 FrigoBiblioteci și e posibil să te conectezi prin legături invizibile cu alți iubitori de lectură. Cărțile tale vor călători și își vor depăna povestea în casele și inimile altor oameni. Fă-ți un selfie și postează pe Facebook sau Insta cu hashtag #FrigoBibliotecaRasnov. Așa se duce vestea mai repede și poate îi inspiri și pe alții.Unde se găsesc #FrigoBibliotecile?
- FrigoBiblioteca #1 se găsește în curtea Clubului Copiilor Râșnov-Zărnești unde este mereu la îndemâna copiilor care vin la activități, părinților și publicului larg.
- FrigoBiblioteca #2 este amplasată în curtea Centrului educațional SCHUBZ, partener al proiectului și este accesibilă tuturor celor care îi trec pragul să participe la activități, ateliere și evenimente.
Vezi locațiile pe Harta Verde Râșnov.
Pe 16 februarie, de la ora 12:00, pentru a marca Ziua Internațională a Cititului, frigobiblioteca #2 va fi scoasă în fața porții Centrului SCHUBZ, fiind accesibilă publicului larg. Câțiva elevi ai Școlii Peter Thal Râșnov, vor citi cu voce tare, afară, fragmente din cărți, încercând să stabilească un dialog cu sens sau cel puțin cu umor, între personajele din cărțile micii biblioteci. Timp de o oră, trecătorii vor avea ocazia să se alăture jocului. Scopul activității este de a aminti de plăcerea cititului și a face cunoscută în comunitate existența și scopul acestor frigidere speciale. Până în sezonul cald, FrigoBiblioteca va mai fi scoasă în stradă cu ocazia diverselor activități și campanii, urmând ca, în vacanța mare, începând cu Festivalul Jocmania, să-și ocupe locul permanent în fața porții Centrului Schubz din Râșnov.
de la cărți pentru copii: Ale și sufletul cărților, Bunicuța hoțomană, Hendrik de Mol și planeta de aur etc, până la cărți de dezvoltare personală și parenting: Când corpul spune nu (Gabor Mate), Cele cinci limbaje ale iubirii (Gary Chapman), Copilul invizibil (Gaspar Gyorgy).
– Upcycling: oferă o viață nouă pentru cele 2 frigiderele vechi, care altfel ar fi ajuns DEEE-uri.
– Încurajează utilizarea în comun a resurselor
– Încurajează cititul
– Crește accesul liber la resurse educaționale pentru persoane cu venituri mici sau pentru copii care altfel nu ar trece pragul unei biblioteci
– Construiește încredere în comunitateFrigo-bibliotecile au fost realizate în urma unui proiect al Clubului Copiilor Râșnov-Zărnești, finanțat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunități, un program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR, finanțat de Lidl Romania și implementat la nivel local de Fundația Comunitară Brașov.