Acasă Actualitate Distrugerea sportului brașovean trebuie oprită

Distrugerea sportului brașovean trebuie oprită

0

Grupul Consilierilor Locali PNL trage un semnal de alarmă referitor la ultimele evenimente petrecute în sportul brașovean. Aceștia si-au exprimat nemulțumirile referitoare la prețurile prea mari atât pentru tinerii sportivi, cât și pentru spectatori, dar au vorbit și despre retrogradarea FC Brașov în Liga a 3-a din cauza managementului defectuos.

„Cine își dorește distrugerea sportului brașovean? Cine își dorește ca iubitorii sportului să nu se mai poată bucura de competiții sportive, iar fotbalul să fie distrus? Sportul brașovean a primit recent două lovituri majore: prețuri sfidătoare la abonamentele CSM Corona și retrogradarea echipei FC Brașov în Liga a 3-a.

1. Prețurile abonamentelor vândute de CSM Corona pentru următorul sezon, 2023-2024, sunt sfidătoare și aproape prohibitive pentru brașoveni! Astfel, un abonament cu acces general la meciurile de hochei, volei, baschet și handbal costă 2.000 lei. Pentru un abonament la toate jocurile din Sala Sporturilor trebuie achitată suma de 1.200 lei, iar pentru unul la hochei suma de 1.100 lei.

Și abonamentele pentru celelalte secții – handbal, baschet, volei masculin și feminin -, vor costa, fiecare în parte, 400 de lei. Iar prețurile biletelor la o singură partidă variază între 30 lei (pentru handbal, volei, baschet) și 50 lei (pentru hochei).

Care este justificarea unor astfel de prețuri, în condițiile în care CSM Corona Brașov are un buget generos – 29 de milioane de lei pentru 2023, în creștere cu 12 milioane față de bugetul de 17 milioane din 2022 -, buget asigurat din taxele și impozitele brașovenilor? De asemenea, Corona nu plătește chirie pentru utilizarea bazelor sportive aflate în proprietatea municipiului Brașov și nici costuri la utilități. Nu există nicio justificare, în afară de proasta gestionare a banilor și lipsa de respect pentru brașoveni: din păcate, salariile nesimțite la CSM Brașov sunt regulă, nu excepție!

Primarul Coliban inaugurează terenuri de sport – multe dintre ele fiind proiecte inițiate de fosta administrație liberală -, prezentându-le că mari realizări în mandatul său, dar îi privează pe brașoveni de posibilitatea de a fi prezenți la competiții sportive și de a își susține echipele favorite. Dar mai ales le blochează copiilor și tinerilor Brașovului accesul la un lucru extrem de important pentru formarea lor: oportunitatea de a vedea și de a găsi modele, exemple de urmat, idoli în cultura sportului. Integritatea, optimismul, determinarea, speranța, compasiunea se învață și prin participarea la întreceri sportive și întâlnirea cu modelele pe care acestea le oferă!

Cum va putea o familie cu copii să își permită costurile unui abonament și chiar al biletelor de intrare la meciuri? Primarul Brașovului și administrația USR-istă dovedesc, încă o dată, că ipocrizia este linia după care se conduc: tot ce contează este imaginea, în timp ce interesele brașovenilor și ale copiilor din comunitatea noastră sunt ignorate.

2. A două lovitură pentru sportul brașovean și iubitorii săi: FC Brașov devine o echipă de Liga a 3-a din cauza managementului defectuos și mercenariatului impuse de primar la clubul de fotbal ce s-a dorit să fie al orașului!

Curtea de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a emis decizia definitivă privind neacordarea certificatului de participare în ediția 2023-2024 a Ligii a 2-a pentru Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Braşov – Steagul Renaște. Decizia poate duce la desființarea clubului, în condițiile în care, atenție!, acesta a primit în doi ani de activitate milioane de euro din taxele și impozitele brașovenilor!

Incompetența și activitatea dezastruoasă a managerilor aduși de primarul Coliban au îngropat clubul și au dus fotbalul brașovean în colaps.

Deși nereguli și prejudicii la FC Brașov – Scotch Club au fost semnalate și prin Serviciul de audit intern al Primăriei, dar și de Camera de Conturi Brașov – cu care Primăria a pierdut deja un proces pe fond la Tribunalul Brașov -, primarul Coliban a refuzat să ia vreo măsură care să îndrepte lucrurile. Ba chiar a refuzat să prezinte prezinte Consiliului Local Brașov inclusiv raportul în urma controlului de audit realizat intern, de către specialiștii Primăriei!

Administrația liberală și consilierii PNL au sprijinit întotdeauna sportul brașovean nu numai pentru bucuria pe care le-o aduce oamenilor, ci și pentru impactul pozitiv pe care îl are asupra comunității.

De aceea, o parte din eforturile noastre vor rămâne îndreptate, în continuare, pentru lămurirea situației de la CSM Corona și a modului în care sunt gestionate activitatea și bugetul clubului, pentru ca brașovenii să se poată bucura, în continuare, de posibilitatea de a fi prezenți la competiții sportive și de a își susține echipele. Totodată, așteptăm o reacție oficială și asumată din partea celor care se fac vinovați de situația dezastruoasă de la FC Brașov și de distrugerea fotbalului brașovean,”, a transmis Grupul Consilierilor Locali PNL.

Articolul precedentInvestiție de 70 milioane euro într-un complex de 5 stele din Poiana Brașov
Articolul următorGheboasă a stârnit un val de controverse la UNTOLD. Urmează MASSIF?