Acasă Social Distracție de Paște la Brașov! A furat un taxi și a ieșit...

Distracție de Paște la Brașov! A furat un taxi și a ieșit la plimbare prin oraș, băut și fără permis

0

Polițiștii brașoveni efectuează acte de urmărire penală,cu persoana cercetată în stare de reținere, după ce aceasta furat un autovehicul taxi și l-ar condus fără să dețină permis de conducere în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Incidentul s-a petrecut la data de 16 aprilie 2023, când polițiștii din cadrul Secției 3 de Poliție Brașov au fost sesizați cu privire la faptul, un client taxi a plecat cu autovehiculul din cursa pe care o comandase.

Cercetările pe care polițiștii le-au efectuat, au dus la stabilirea sutiației de fapt. Astfel, în jurul orei 19.00, un bărbat, de 22 ani, din localitatea Ormeniș, județul Brașov, ar fi comandat un taxi pentru a ajunge din localitatea de domiciliu, în municipiul Brașov.

Pentru că bărbatul nu avea bani asupra sa, i-a lăsat drept gaj taximetristului telefonul mobil și l-a asigurat că în Gara CFR va fi așteptat de o rudă a sa, care îi va achita contravaloarea cursei.

La destinație, conducătorul taxi a constatat că a fost dus în eroare de client, astfel că a refuzat să îi înmâneze clientului bunul până la achitarea valorii cursei efectuate, fapt ce l-a determinat pe bărbatul din Ormeniș să sustragă din contact cheile taximetrului.

După un timp, bărbatul a revenit în zona unde se afla parcat autovehiculul taxi, s-a urcat la volanul acestuia și la condus, însă a fost surprins de un echipaj de poliție.

În cadrul controlului pe care polițiștii l-au efectuat, s-a stabilit că cel oprit în trafic nu deține permis de conducere și că prezintă indicii a se afla sub influența alcoolului, fapt confirmat de testul efectuat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au intocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de furt în scop de folosință, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Față de probatoriului constituit, persoana cercetată a fost reținută pentru o perioadă de 24 de ore și introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Prevenivă al I.P.J. Brașov.

În continuare, activitățile de cercetare se desfășoară de către polițiștii din cadrul Secției 3 de Poliție Brașov, sub coordoanrea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, urmând ca la finalizarea actelor de urmărire penală să fie dispuse măsurile legale.