Acasă Sănătate-Educație Din acest an, elevii din unitățile de învățământ în care se execută...

Din acest an, elevii din unitățile de învățământ în care se execută lucrări vor avea la dispoziție școala buffer

0

La ultima procedură de închiriere a unui spațiu pentru relocarea temporară a activității școlare, primăria a primit două oferte, dintre care una a fost declarată admisibilă. Termenul maxim până la care ofertantul trebuie să asigure spațiile necesare desfășurării activității didactice este de 10 luni 

Primăria a primit două oferte, în cadrul licitației pentru „Școala buffer“, dintre care doar una venită din partea Coresi Bussines Park S.A., a fost admisă. Cea de-a doua ofertă a fost depusă după expirarea termenului limită.

Municipalitatea vrea să închirieze unul sau mai multe spații pentru relocarea temporară a activității școlare din învățământul primar, gimnazial sau liceal din Municipiul Brașov, pentru a rezolva astfel problemele cu care se confruntă elevii și cadrele didactice din unitățile de învățământ intrate în programul de reabilitare, pe timpul lucrărilor.

Obiectivul primăriei este să închirieze minim 16 săli de clasă și 5 laboratoare, la care se adaugă celelalte spații anexă. Valoarea estimată a închirierii pentru o perioadă de 7 ani este de 2,5 milioane de euro + TVA.

Conform cerințelor Primăriei Brașov, imobilul trebuie să se situeze în intravilanul Municipiului Brașov, într-o locație adecvată unei instituții de învățământ, accesibilă la mijloacele de transport în comun.

Spațiile care vor fi amenajate în cadrul imobilului vor respecta normele de igienă din unitățile pentru ocrotirea, educarea, instruirea, odihna și recreerea copiilor și tinerilor, aprobate prin Ordinul Ministrului Sănătății nr. 1456/2020, după cum urmează:

– minim 16 săli de clasă;

– minim 5 laboratoare;

– cancelarie pentru 20-25 de cadre didactice;

– depozite pentru material didactic;

– bibliotecă și sală de lectură;

– birouri administrative (director/director adjunct, contabilitate, secretariat);

– grupuri sanitare pentru fete la fiecare etaj;

– grupuri sanitare pentru băieți la fiecare etaj;

– grupuri sanitare pentru cadre didactice;

– cabinet medical;

– cabinet psihologic.

Conform ofertei depuse, Coresi Bussines Park va pune la dispoziția Municipalității o clădire în suprafață de 2.444 de m.p., iar curtea viitoarei școli buffer are o suprafață de 634 de m.p. Termenul limită pentru predarea acestui imobil, amenajat conform normativelor prevăzute pentru unitățile de învățământ, este de 10 luni.