Acasă Local Deputatul Marian Rasaliu, PSD: ”Domnule Ministru al Energiei, nu cred că vă...

Deputatul Marian Rasaliu, PSD: ”Domnule Ministru al Energiei, nu cred că vă doriți falimentarea IMM-urilor!”

0

Prin intermediul unei interpelări adresate ministrului Energiei, deputatul PSD Marian Rasaliu trage un semnal de alarmă legat de greutățile pe care le întâmpină IMM-urile privind plata în avans a energiei practicată de furnizori. Parlamentarul consideră că ministerul Energiei, care răspunde de politica energetică a țării, trebuie să remedieze cât mai repede acest neajuns.

”Deciziile luate în cadrul ministerului Energiei, când piața a fost liberalizată haotic, dar și când s-a recurs la o schemă costisitoare de compensare, au costat enorm bugetul de stat, pe cetățeni, dar și firmele românești. Din păcate, pentru IMM-uri această iarnă va fi foarte grea, în lipsa unor măsuri eficiente de sprijin. Există riscul concedierilor și al falimentelor în masă.
În acest context, vă rog, domnule Ministru, să îmi transmiteți următoarele:
Nu credeți că ar fi oportună interzicerea plății in avans a energiei practicată de furnizorii de energie? In eventualitatea în care nu se poate interzice plata, atunci plata în avans să fie făcută pe maxim o lună, calculată ca medie pe trimestru (trimestrul I este iarna și consumul este mai mare față de celelalte).

Cum credeți că vor avea capacitatea de a efectua plăți în avans societățile aflate în proces de reorganizare? Conform legii insolvenței, plățile la utilități se fac la trei luni. Efortul financiar de a face plăți în avans pe trei luni ar fi semnificativ. Aceste companii riscă să reintre în insolvență.

Mai mult decât atât, dacă se pretind garanții colaterale în bani, atunci trebuie să dispară avansurile, dar menținerea atât a garanțiilor, cât și a avansurilor, este de neimaginat. Nu cred că vă doriți falimentarea IMM-urilor! ”se arată în interpelarea adresată de către deputatul PSD Marian Rasaliu ministrului Energiei, Virgil Popescu.

Articolul precedentBazin de 800 m³ de stocare a apei potabile la Cristian
Articolul următorCăderi de pietre la Bâlea Cascadă! Se circulă pe o singură bandă pe Transfăgărășan