Acasă Social De luni începe o nouă campanie de dezinsecție

De luni începe o nouă campanie de dezinsecție

De luni, 20 mai, începe o nouă campanie de dezinsecție și de combatere a căpușelor pe domeniul public și privat al municipiului Brașov. Operațiunea se va desfășura în perioada 20-31 mai.

Aceasta se va executa atât la sol, pe timpul zilei, cât și spațial, pe timpul nopții, după cum urmează:

  • Dezinsecția de la sol (zonele verzi dintre blocuri, din parcuri, locuri de joacă etc) se va desfășura în intervalul orar 05.00-11.00, în funcție de condițiile meteo, cu un număr de 20 de echipe, care vor avea în dotare aparate portabile generatoare de ceață rece și caldă.
  • Dezinsecția spațială (străzi, trotuare, parcări) se va desfășura în aceeași perioadă, în intervalul orar 21.00 – 04.00, în funcție de condițiile meteo, cu 10 echipe cu utilaje de mare putere, generatoare de ceață rece și caldă, cu pulverizare concomitentă.

Produsele utilizate pentru combaterea țânțarilor adulți și a larvelor este Cymina Super, avizat de Ministerul Sănătății.

Substanțele utilizate nu sunt toxice pentru oameni sau animale și sunt biodegradabile.

Dezinsecția pe domeniul public și privat al municipiului Brașov se realizează în șase campanii lunare, a câte trei treceri fiecare.

Tratamentele de dezinsecție în spații deschise trebuie să se realizeze în toată perioada caldă a anului, ținând cont de ciclul de înmulțire al țânțarilor. Metodologia de combatere în mediul urban presupune aplicarea tratamentelor de dezinsecție periodic, întrucât aceștia apar din habitatele larvare netratate (de ex. proprietăți particulare) sau focare permanente de suprafață din împrejurimile orașului (lacuri, bălți).

Îi rugăm pe cetățenii municipiului Brașov să evite zonele unde se efectuează serviciile de dezinsecție, larvicidare și tratamente fitosanitare. În plus, în intervalul 21:00-04:00, în care se efectuează tratamentele de noapte, sunt rugați să țină geamurile închise.

Crescătorii de albine trebuie ca în perioada efectuării serviciilor de dezinsecție să ia toate măsurile pentru protejarea familiilor de albine.