Acasă Sport De la hochei la baschet 3×3, la BCR Sport Arena Streetball Brașov

De la hochei la baschet 3×3, la BCR Sport Arena Streetball Brașov

BCR Sport Arena Streetball Brașov, cea de-a doua etapă a circuitului național de baschet 3×3 s-a disputat weekend-ul trecut pe terenurile de sub Tâmpa. Evenimentul, finanțat de Municipiul Brașov, a reunit la start 90 de echipe, care au jucat 150 de meciuri de-a lungul celor două zile de competiție.

Hocheiștii de la Corona Brașov și-au încercat și ei abilitățile de a marca pe terenul de baschet. După ce au demonstrat că sunt cei mai buni atât din România, cât și la nivel regional, reușind în acest o triplă istorică Cupă, Campionat și Erste Liga, hocheiștii Rareș Vasile, Andrei Vasile și Pavlo Borisenko și-au reprezentat echipa într-un inedit meci de 3×3.
Ei au avut ca adversari o selecționată alcătuită din jucătoarele de baschet Maria Ferariu și Andra Haas, campionul mondial la arte marțiale Nicu Dascălu și Allen Coliban, primarul Municipiului Brașov.

Andra Haas a fost una dintre jucătoarele care au scris istorie pentru baschetul 3×3 din România. După sferturile de finală jucate la Campionatele Mondiale din 2014, a fost în echipa care a adus medalia de argint pentru România la Campionatele Europene de baschet 3×3 din 2016. Ea a fost premiată pentru întreaga carieră de către Albini Prassa cu un ceas Tissot ediție specială “Săgeata Orientului”, ceas-omagiu creat pentru a sărbători povestea Companiei Franco-Română de Navigație Aeriană.

BCR Sport Arena Streetball Brașov a avut la start peste 350 de jucători, la 12 categorii de vârstă și gen, care au evoluat pe cele patru terenuri amenajate. Cel mai tânăr participant are 8 ani și patru luni, iar cei mai vârstnic, 51 de ani, iar conceptul de festival de sport urban a propus activități pentru toată familia în zona amenajată pe Aleea de sub Tâmpa.

Finale dramatice la categoriile Open

Fazele finale de la categoriile de elită, Open Masculin și Open Feminin au ținut spectatorii cu sufletul la gură. CS Vâlcea 1924 s-a impus la feminin, condusă de Laura Vaida, care a marcat în total 37 de puncte, pentru titlul de MVP și cea mai bună performanță ofensivă a turneului. Vâlcea a trecut în semifinale de Backdoor, 16-14 după prelungiri, coș decisiv marcat de Georgiana Plăvițu, iar în finală de Agro Squad, tot la o singură posesie, 14-12.

La Open Masculin, Știința București a dominat competiția până în ultimele cinci minute ale finale, acolo unde CSU ASE, adversara din ultimul act, a început o revenire spectaculoasă, încheiată cu două coșuri consecutive de două puncte reușite de Marc Mitrică, care au trimis meciul în prelungiri. Acolo însă Știința a avut prima posesie și Andrei Gheorghe a închis meciul tot din spatele semicercului, scor final 20-18. Sebastian Costeiu a fost desemnat cel mai bun jucător al turnelui la masculine.
Ambele campioane la Open au fost recompensare cu câte un cec în valoare de 1000 de euro.

Slam dunk la toate vârstele

Concursurile de slam-dunk au fost una dintre principalele atracții ale evenimentului. Dacă sportivii de la categoriile de tineret și seniori și-au demonstrat calitățile la inelul regulamentar, ridicat la 3.05 metri, la turneul de la Brașov și puștii de la categoria sub 12 ani au avut parte de propriul lor concurs, la un inel adaptat categoriei lor de vârstă.

Luca de la echipa Dacii a câștigat concursul de baby-dunk, impresionând prin creativitatea sa, în timp ce la seniori s-a impus Kiril Panfilov, de la Știința București, după o finală extrem de disputată, cu reușite spectaculoase, în care l-a învins pe Alexandru Burcea. Panfilov a intrat în posesia unui televizor Android 4K, oferit în mod traditional câștigătorului la dunk de către Horizon Europe.

Premii din oră în oră

Concursurile de X și 0 cu mingi de baschet, aruncări libere, ștafete cu obstacole sau aruncari-viteză au fost doar câteva dintre activitățile de care s-au putut bucura atât brașovenii cât și turiștii prezenți pe Aleea de sub Tâmpa.

Au fost oferite peste 250 de premii, ziua de vineri fiind dedicată exclusiv spectatorilor, care pe lângă jocurile și concursurile organizate în zona ce le-a fost dedicată, au avut acces și pe cele patru terenuri amenajate cu ocazia competiției.
Baschetul s-a jucat și virtual, în competițiile organizate ad-hoc în zona de gaming, acolo unde cei mai îndemânatici s-au duelat pe NBA2k pentru o licență a ediției 2024 a celui mai popular joc de baschet pe consolă.
Următorul eveniment BCR Sport Arena Streetball se va disputa în weekend-ul 21-23 de iunie.

BCR Sport Arena Streetball 2024 este susținut de BCR, Mastercard, Nike, BCR Leasing, Horizon, BCR Asigurări de Viață VIG, Tissot, Albini Prassa, Kandia Dulce, Ideal Board Games, Red Bull și FR Baschet.