Acasă Social Data de 1 August a fost legiferată de Senat ca „Zi națională...

Data de 1 August a fost legiferată de Senat ca „Zi națională a Salvamont România”

0
Senatul României a aprobat astăzi proiectul legislativ prin care s-a legiferat data de 1 August ca “Zi națională a Salvamont România”.
Activitatea de salvare montană în România aniversează 120 de ani de istorie oficială, ţara noastră putându-se mândri ca fiind una dintre primele ţări care şi-au înfiinţat structuri de salvare montană, iar o serie de acte normative au asigurat, de-a lungul timpului, un bun cadru legislativ ce a permis dezvoltarea acestei activităţi la un nivel profesional foarte ridicat.
„Salvamont România a devenit în 120 de ani un nume recunoscut şi apreciat pe plan național și internaţional, iar salvamontiștii români, cei care veghează cărările munților și salvează mii de oamni anual merită o zi în care să simtă că sunt sărbătoriți și apreciați.
Mulțumim inițiatorilor, mulțumim Senatului, ca primă camera decizională, așteptam cu bucurie în suflet decizia camerei Deputaților și, cu drag, vă așteptăm in ziua de 1 August, pe cărările munților să sărbătorim, pentru prima dată, oficial, Ziua Națională Salvamont România!”, au declarat salvamontiștii.