Acasă National Dănuț Pop, președintele PER :” Romgaz, profit în creștere cu 126%. Criza...

Dănuț Pop, președintele PER :” Romgaz, profit în creștere cu 126%. Criza este pentru fraieri”

0

Președintele PER, Dănuț Pop vorbește într-o postare pe pagina sa de Facebook despre criza în care ne aflăm la acest moment și realitatea tristă a acesteia.

„Continuăm cu lista entităților care au înregistrat profit uriaș în această perioadă. Aflăm că Grupul Romgaz a afişat un profit net în creştere cu 126,62% după prima jumătate a acestui an, la 1,73 miliarde de lei, potrivit Raportului semestrial transmis vineri Bursei de la Bucureşti. Acţionarul majoritar al Romgaz este statul român, cu o participaţie la capitalul social de 70%.

Intelegeti acum rationamentul? Criza este doar pentru fraieri! Guvernantii ne jupoaie de vii din toate directiile, iar companiile strategice fac profit, acolo unde și statul este actionar, alaturi de alții. Cei numiti politic beneficiază de salarii uriașe si prime ca rezultat al acestei bătăi de joc a guvernanților asupra noastră.

Clar nu se ajungea aici dacă Orban, Popescu si Citu nu liberalizau în mod prostesc si ticălos piața energiei. Altfel ar fi stat situația dacă după aceea, urmatorul guvern ar fi aplicat soluția deja europeană a nationalizarii companiilor de enegie, sau macar rezilierea contractelor, având ca scop crearea unei companii unice de distributie, prin care statul sa stabileasca pretul la gaze si energie. Solutia este revenirea imediata la piata reglementata.

Am zis de atatea ori ca masura compensarii este o jecmaneală doar ca să existe un circuit și banii să ajungă la șmecherii din domeniu. Statul trebuie să abordeze o măsură pentru ca preturile să scadă, iar in centrul atentiei statului trebuie sa fie românii și bunăstarea lor. Punct. Restul este rea voință!”

Sursa info și poză: Facebook Dănuț Pop

Articolul precedentUn trotinetist a intrat într-o mașină pe o trecere de pietoni de la Făget (FOTO)
Articolul următorCaravana SMURD ”Fii pregătit” și Centrul Mobil pentru răspuns în situații de urgență vor ajunge la Brașov, sub Tâmpa