Acasă Social Cu drogurile la volan și în noul an

Cu drogurile la volan și în noul an

La data de 08 ianuarie 2023, în jurul orei 17.00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov au depistat în trafic un tânăr, în vârstă de 24 ani, care conducea un autovehicul pe DC46, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive, fiind oprit pentru control la intersecția cu Aleea 14, din localitatea Hărman, județul Brașov.

Procedându-se la testarea conducătorului auto cu aparatul DrugTest rezultatul a fost pozitiv la cannabis. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a prezenței substanței psihoactive în organism.

În jurul orei 20.30, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov au depistat în trafic un tânăr, în vârstă de 28 ani, din municipiul București, care conducea un autovehicul pe DN1, pe raza localității Timișul de Sus, din județul Brașov, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,43 mg/l alcool pur. De asemenea, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul Drugtest rezultatul fiind pozitiv la cannabis. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei și a prezenței substanțelor psihoactive în organism.

În ambele cazuri, au fost întocmite dosare penale, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, instrumentate sub coordonarea unităților de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.