Acasă Local Cu banii băgați în echipa de fotbal, Primăria Brașov ar putea construi...

Cu banii băgați în echipa de fotbal, Primăria Brașov ar putea construi anual câte o creșă sau o grădiniță

0

Primăria să oprească găurile negre din buget! FC Brașov are nevoie de un partener privat! Bugetul local trebuie orientat către proiecte de dezvoltare

Sunt de acord ca Brașovul să aibă o echipă de fotbal reprezentativă și competitivă, să fie finanțată și de la bugetul local, dar primarul Allen Coliban să caute și să găsească investitori din mediul privat, astfel ca echipa să nu fie o povară pentru bugetul local. Spun acest lucru, tocmai pentru a nu se interpreta și a nu da curs comentariilor cum că eu sau PSD nu dorește ca Brașovul să aibă o echipă de fotbal. Nicidecum! Îmi doresc o echipă de fotbal, dar cu acționar majoritar un investitor privat.
Una dintre găurile negre ale bugetului municipal este reprezentată de echipa de fotbal FC Brașov. Această echipă care se luptă pentru salvarea de la retrogradare din eșalonul secund, ”papă” în fiecare sezon în jur de 1,5- 2 milioane de Euro, ceea ce înseamnă o adevărată pagubă la nivel local. Cu acești bani, de exemplu, s-ar putea construi anual câte o creșă cu câteva sute de locuri. Asta ar însemna că în 3-4 ani, toți copiii din Brașov ar avea loc în creșele de stat, nu ar mai fi liste de așteptare. De asemenea, tot cu aceste sume uriașe s-ar putea construi în fiecare an câte o grădiniță cu mai multe clase.
Joc de glezne în fața electoratului
Numai că, interesele primarului USR sunt altele, nu primează educația și viitorul acestui oraș, ci o echipă de fotbal care nu aduce deloc performanțe. Dacă alte unități teritorial-administrative din țară au dat cluburile de fotbal investitorilor din mediul privat, la Brașov, primarul preferă să investească într-un ”sac” fără fund, probabil pentru capital politic.
În tot acest timp, în alte sporturi, copiii nu își permit nici măcar deplasările la competiții. În cazul în care primarul Coliban ar împărți într-un mod egal banii la toate sporturile din oraș, nu ar fi probleme, dar cum cei mai mulți bani merg într-o singură direcție, spre fotbal, performanța nu este încurajată deloc la nivel de Brașov, în pofida postărilor optimiste de pe Facebook.
S-ar putea ”plomba” toate străzile din Brașov
Tot la un simplu calcul reiese că la un buget de 1,5-2 milioane de euro anual, s-ar putea ”plomba” toate străzile din Brașov. În prezent, e sfârșitul lunii mai, iar Primăria Brașov abia s-a apucat de astupat gropile din asfalt, semn că administrația locală se mișcă cu viteza melcului. În acest ritm, probabil că prin decembrie se vor acoperi undeva la 50% din gropile apărute pe străzi, pentru că, oricum, sunt unele încă rămase de anul trecut.
 
Parc cu lac în mijloc
Tot cu această sumă de bani cheltuită în fiecare sezon cu FC Brașov s-ar putea amenaja un parc întins pe câteva mii de metri pătrați care să aibă și un lac în mijloc. Cel puțin atât a costat unul în București. Cum la capitolul parcuri municipiul stă prost, ar fi o prioritate o astfel de investiție. Decât să băgăm banii în fotbal, se pot face investiții în natură, în spații verzi. Din păcate, ”mediul” a rămas prioritar pentru primarul Allen Coliban doar pe hârtie. În realitate, în afară de un forum unde lumea s-a adunat la băut, mâncat și discutat, nu s-a realizat absolut nimic concret.
În concluzie, administrația locală condusă de primarul Allen Coliban este campioană la spart banii brașovenilor.
Subprefect Lucian Pătrașcu, președintele Organizației Municipale a PSD Brașov.

Articolul precedentMicii sportivi brașoveni au obținut 3 medalii la un turneu de badminton în Croația
Articolul următorProfit de 326.649 lei înregistrat de Metrom în 2021. Pe cheltuielile cu personalul se sparg 943.978 lei
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.