Acasă Social Cu 25% mai multe joburi! Nici n-a început sezonul estival, și deja...

Cu 25% mai multe joburi! Nici n-a început sezonul estival, și deja se caută angajați sezonieri

0

Deși mai sunt aproape două luni până la începerea oficială a sezonului estival, angajatorii din sectoarele cu activitate specifică verii au început să își mărească echipele pentru a gestiona corespunzător cererea așteptată din partea clienților. Nevoia de muncitori sezonieri se resimte cel mai mult în HoReCa și Turism, unde, potrivit datelor de pe platforma de recrutare Bestjobs, numărul de oferte a crescut cu 25% în aprilie față de începutul anului. În creștere sunt și joburile din Vânzări și Construcții, cu 15%, respectiv 17% mai mult decât în ianuarie.

Cele mai căutate roluri din HoReCa sunt pentru barista și ospătari, pentru care salariul este cuprins între 500 și 800 de euro/ lună, în județul Constanța, se caută și bucătari, iar salariul se situează în intervalul 1.000 – 1.500 euro/ lună.

Și în Turism, oferta de joburi este variată, cu salarii cuprinse între 500 și 900 de euro pentru un Ghid turistic sau un asistent de recepție, 900 – 1.200 euro pentru un manager de restaurant, 800 – 1.400 de euro pentru un coordonator evenimente și 1.000 – 1.500 euro pentru un manager de hotel.

La nivel național, cele mai multe oferte de joburi sezoniere sunt disponibile în orașele preponderent turistice, cum ar fi București, Constanța, Brașov și Cluj-Napoca. Totodată, pe Bestjobs, sunt disponibile și joburi în străinătate , pentru care se caută Muncitori calificați în construcții civile cu oferte salariale de 3.000 euro net și Muncitori construcții navale, în Germania, cu salarii cuprinse între 1.550 și 3.000 de euro.

Imagine din arhivă.