Acasă Infractional Cu 1,14 mg/l alcool pur în sistem, a prins ”curaj” și a...

Cu 1,14 mg/l alcool pur în sistem, a prins ”curaj” și a intrat cu mașina în gardul unui imobil

0

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Codlea efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În fapt, la data de 30 august 2022, în jurul orei 01,15, un tânăr, în vârstă de 22 ani care a condus un autovehicul pe strada Scheilor din municipiul Codlea, județul Brașov a lovit gardul unui imobil, în urma evenimentului rutier rezultând doar pagube materiale, fără victime. Conducătorul auto a abandonat autovehiculul în cauză, fiind identificat și depistat de către polițiștii brașoveni la scurt timp după producerea evenimentului rutier.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale vehiculului condus, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 1,14 mg/l alcool pur. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În baza probatoriului administrat în cauză, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Articolul precedentRomânia continuă să fie o ţară de emigrare. Populația rezidentă este de 19 milioane
Articolul următorÎncă un ordin de protecție emis în Făgăraș. Femeie, amenințată de soțul ei