Acasă Actualitate Creștere de 15% a exporturilor în Brașov față de anul trecut. Profit...

Creștere de 15% a exporturilor în Brașov față de anul trecut. Profit în valoare de 266,6 milioane euro

0

Conform Institutului Național de Statistică, în Brașov valoarea exporturilor a crescut cu 15,0%, iar valoarea importurilor a crescut cu 10,3%, comparativ cu comparativ cu perioada ianuarie – mai din 2022.  S-a înregistrat excedent comercial FOB-CIF în valoare de 266,6 milioane euro, comparativ cu anul 2022 când s-a înregistrat valoarea de 165,8 milioane euro.

Ponderea principală în structura pe produse a exporturilor din judeţul Braşov o deţin maşinile, aparatele şi echipamentele electrice; aparatele de înregistrat sau de reprodus sunetul şi imaginile (41,0%), mijloacele de transport (26,5%) și metale comune (13,6%).

La import ponderea principală în structura pe produse o deţin maşinile, aparatele şi echipamente electrice; aparatele de înregistrat sau de reprodus sunetul şi imagini (36,7%) urmate de metale comune şi articole din acestea (18,6%), mijloace de transport (10,1%) și materiale plastice, cauciuc și articole din acestea (8,6%).

Articolul precedentAdrian Ioan Veștea: „Suntem hotărâți să continuăm să investim în educație și să susținem fiecare pas al acestor tineri talentați”
Articolul următorVor începe măsurători în intravilanul municipiului Făgăraș