Acasă Infractional Conducea cu alcoolul în ”instalație” și cu plăcuțele de înmatriculare expirate

Conducea cu alcoolul în ”instalație” și cu plăcuțele de înmatriculare expirate

0

La data de 29 august 2022, în jurul orei 01.30, polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Voila au oprit în trafic, pentru control, o tânără, în vârstă de 21 ani, care conducea un autovehicul, ce avea montate plăcuțe cu număr de înmatriculare provizoriu, pe DJ109, pe raza localității Ludișor, din județul Brașov.

În urma verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, polițiștii au constatat faptul că plăcuțele cu numărul de înmatriculare provizoriu montate pe autovehicul sunt expirate.

Totodată, la testarea conducătoarei auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,30 mg/l alcool pur.

Prin urmare, conducătoarea auto a fost sancționată contravențional pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, respectiv pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, fiind dispusă, de asemenea, măsura complementară a reținerii permisului de conducere.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Articolul precedentS-a lăsat cu dosare penale pentru iubitorii licorii lui Bachus
Articolul următorA doua etapă a studiului de monitorizare a urșilor bruni este în plină desfășurare