Acasă Social Conducea beat, drogat și cu „marfă” la el. Polițiștii i-au găsit pe...

Conducea beat, drogat și cu „marfă” la el. Polițiștii i-au găsit pe bancheta din spate cannabis și ecstasy

0

Polițiștii brașoveni efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, cu persoana bănuită în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea infracțiuniilor de trafic de droguri de risc și de mare risc” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.”

La data de 02 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Brașov au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe Centura Brașovului – V01K, dinspre Predeal spre Sibiu, cu o viteza peste limita legală.

În timpul controlului efectuat, polițiștii au constat că tânărul care se afla la volan, în vârstă de 26 de ani, prezenta indicii ale consumului de substanțe interzise, motiv pentru care l-au testat din punct de vedere al consumului, iar rezultatul a indicat prezența unei substanțe psihoactive în organism.

De asemenea, după ce au efectuat verificări cu privire la legalitatea documentelor, polițiștii au constat că tânărul are dreptul de a conduce suspendat din luna ianuarie a.c., pentru fapte similare, fiind și anterior depistat la volan sub influența substanțelor interzise.

În acest context, polițiștii rutieri au controlat și interiorul autoturismului, unde, pe bancheta din spate, într-o geantă, au depistat cantitatea de aproximativ 43 grame canabis (drog de risc), 33 de comprimate ecstasy (drog de mare risc), 5,44 grame fragmente de comprimat ecstasy și circa 3 grame pulbere care conține 4-MMC (drog de mare risc). Față de substanțele identificate în timpul controlului, în vederea continuării cercetărilor, au fost sesizați polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov.

În continuare, întrucât testul cu aparatul din dotare nu reprezintă probă în dosarul penal, tânărul a fost condus la o unitate medicală autorizată, unde i-au fost preluate mostre biologice în vederea stabilirii cu certitudine a prezenței substanțelor interzise în organism.

Ulterior, tânărul a fost condus la sediul unității, unde, în urma administrării materialului probator în dosarul penal în care este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de “trafic de droguri de risc și de mare risc” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a fost reținut și depus în cadrul Centrului de Reținere și Arest Preventiv al I.P.J., pentru o perioadă de 24 de ore.

În cursul zilei de 03 februarie a.c., tânărul a fost prezentat de către  procurorul din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov, în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov, care a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 30 de zile.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoana cercetată beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.