Acasă Primar de Brașov Coliban se face că nu înțelege când este întrebat de ce consilierilor...

Coliban se face că nu înțelege când este întrebat de ce consilierilor locali nu le sunt prezentate din timp toate situațiile care prevăd proiectele mari ale Brașovului

0

La finele anului 2023, după ședința extraordinară din 28 decembrie, reprezentanții partidelor PSD și PNL au atacat dur practicile primarului Coliban, care vrea ca aleșii locali să-i voteze proiectele cu ochii închiși, fără să studieze materialele în prealabil.

Astăzi, 16 ianuarie, în prima ședință extraordinară a anului 2024, consilierul local al PNL Brașov și totodată președintele de ședință, Cătălin Anton, i-a cerut lămuriri primarului Coliban cu privire la motivul pentru care nu permite accesul tuturor consilierilor la fazele de proiectare, de discuții și negocieri.

„Să ne prezentați și nouă, din timp toate situațiile care prevăd toate proiectele mari ale Brașovului nu doar să ni le aduceți în Consiliul Local și noi să le votăm atunci, pe loc”, a susținut Cătălin Anton la începutul ședinței extraordinare a Consiliului Local.

„Întrebarea este de ce nu dați acces consilierilor locali, celorlalți de la PNL și PSD – căci am observat că USR-ul are acces – în a cunoaște ceea ce se întâmplă în etapa de proiectare, de planificare a anumitor proiecte pe care le are primăria? Am constat în anul 2023 că unii consilieri USR au acces la date, privind faza de proiectare pe când noi ceilalți trebuie să ne lămurim în ultima clipă „cine”, „ce”, „când”, „unde”. De ce nu permiteți accesul tuturor consilierilor la aceste faze de proiectare, de discuții, de negocieri?”, a adăugat președintele de ședință pentru a-l lămuri pe primarul care se făcea că nu înțelege ce este întrebat.

Cu toate că, după ultima ședință extraordinară din anul 2023, Nici consilierul local Ciprian Chiricheș nu a întârziat să aducă în fața brașovenilor câteva lămuriri cu privire la  modul „grăbit și mereu nepregătit” al primarului USR, Coliban a căutat să mintă „cu dovezile în față”, cum s-ar spune.

„Ce vă pot spun este că aveți acces în toate fazele definitorii ale proiectului așa cum prevede codul administrativ, din faza de alocare bugetară, din faza de aprobare indicatori tehnic-economici, modificarea acestora și suplimentar în toate dezbaterile pe care le organizăm aferente acestor faze”, a susținut primarul Brașovului, Allen Coliban.

Ședința extraordinară a Consiliului Local al Municipiului Brașov poate fi urmărită aici.

 

Bătaie de joc! Primarul vrea ca aleșii locali să-i voteze proiectele cu ochii închiși, fără să studieze materialele (VIDEO)