Acasă Parlamentar de Brașov Clădirile din România ar putea fi vopsite în alb și în tonuri...

Clădirile din România ar putea fi vopsite în alb și în tonuri derivate din alb. Amendament depus de Gabriel Andronache

0
România traversează un val de caniculă foarte puternic. Studii importante care arată că vopsirea clădirilor și a acoperișurilor în culoarea albă reduce temperatura clădirilor cu cel puțin 3°C. Pe acest considerent, deputatul PNL Gabriel Andronache a depus un amendament la Codul Urbanismului, cod aflat în dezbatere la Camera Deputaților, pentru ca și clădirile din România să fie vopsite în alb și în tonuri derivate din alb.
”Este sufocant de cald în aceste zile de vară. În acest context consider că este o datorie proviață ca prin mici contribuții personale să contribuim la reducerea fenomenului încălzirii globale prin masuri de eficiență energetică. Mai puțină energie consumată înseamnă mai puțin combustibil fosil utilizat pentru producerea acesteia. Spre exemplu sunt studii importante care arată că vopsirea clădirilor și a acoperișurilor în culoarea albă reduce temperatura clădirilor cu cel puțin 3°C. Este diferența între suportabil și insuportabil, în special la ultimele etaje ale blocurilor unde acoperișurile/ terasele sunt acoperite cu materiale hidroizolante de culoare închisă cât și diferența de eficiență energetică transformată în resurse economisite, de sute de lei, bani care pot fi economisiți de către români (diferența între a utiliza aer condiționat și a nu îl utiliza, deoarece culoarea albă reflectă caldură și astfel se reduce temperatura în interiorul caselor fără a utiliza aparatul electric de răcire).
De aceea am depus un amendament la Codul Urbanismului, cod aflat în dezbatere la Camera Deputaților. Dacă se adoptă amendamentul clădirile din România vor fi vopsite în alb și în tonuri derivate din alb.
Am credința că amendamentul merită susținut.
Fiecare dintre noi poate înțelege mecanismul îmbrăcând, în aceste zile sufocante din cauza căldurii, o zi haine închise la culoare iar în următoarea zi haine albe.
Sunt sigur că veți remarca diferența, urmare a confortului oferit de purtarea hainelor albe. Și veți deveni suporter al amendamentului legislativ!
Să avem succes!” a declarat deputatul PNL Gabriel Andronache.
Articolul precedent6 ani de la redeschiderea Spitalului Municipal Săcele
Articolul următorNoi voluntari în cadrul programului „Salvatori din pasiune”