Acasă Administrativ Cerbul Carpatin revine comunității brașovene!

Cerbul Carpatin revine comunității brașovene!

0
În urma pronunțării sentinței 303/15.11.2023 de către Tribunalul Brașov în dosarul 2808/62/2019, s-a decis cu privire la imobilul „Restaurantul Cerbul Carpatin”, acțiune demarată din anul 2019, în mandatul trecut al Consiliului Local Brașov. Instanța a recunoscut dreptul de proprietate publică asupra acestuia în favoarea municipiului Brașov, anulând decizii și acte anterioare care contraveneau acestui drept. Obiectiv înscris în Lista Monumentelor Istorice, „Cerbul Carpatin” redevine, astfel, parte a patrimoniului Brașovului, marcând o victorie juridică semnificativă.

Această realizare notabilă se datorează eforturilor remarcabile ale reprezentantului legal, avocatul Adrian Rusu.Îl felicit pentru implicarea sa dedicată în acest demers, aducând încă o izbândă pentru patrimoniul comunității. Este a doua reușită notabilă, după recuperarea Cetățuii, ceea ce confirmă competența și angajamentul său pentru protejarea și promovarea valorilor istorice ale orașului.
Brașovenii se pot bucura acum de recâștigarea Restaurantului Cerbul Carpatin, un simbol cultural și arhitectural deosebit cu care municipiul Brașov se identifică. Deşi această decizie nu este definită, avem încredere că va fi o reușită precum în cazul Cetățuii. Acest succes va consolida identitatea locală și va sublinia importanța protejării și conservării monumentelor istorice”, a declarat Sebastian Rusu, viceprimarul Municipiului Brașov.
Articolul precedentAstăzi va fi adus bradul de Crăciun în Piața Sfatului. Are o înălțime de 23 de metri
Articolul următorFOTO. Brașovenii, ”țepuiți” de administrația condusă de Coliban! Au așteptat în frig să vadă un film, dar cinematograful nu s-a mai deschis
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.