Acasă Social Centrul Cultural Reduta vă invită la BOLD, un nou musical interactiv și...

Centrul Cultural Reduta vă invită la BOLD, un nou musical interactiv și îndrăzneț

0

Centrul Cultural Reduta vă invită să luați parte la primul proiect dedicat educării prin teatru, construit după metoda teatrului devised (colaborativ).

BOLD, un nou musical interactiv și îndrăzneț, va fi prezentat vineri, 22 septembrie, de la ora 19:00, adolescenților și nu numai, care își doresc să exploreze necunoscutul alături de coordonatorii acestui proiect, Andreea Moustache și Emanuel Varga – actori și instructori de teatru.

Intrarea este liberă și sunt așteptați toți cei care au activate curiozitatea, sinceritatea și curajul de a se autodescoperi.

Scopul proiectului BOLD este de a crește nivelul de conștientizare a nevoilor și a emoțiilor adolescenților și de a găsi noi forme prin care tinerii să-și poată explora universul intern într-un mod armonios și confortabil lor, prin realizarea unui produs cultural și educațional creat de către o echipă de pedagogi teatrali, dar și de a educa generația tânără, adolescenți și părinții acestora deopotrivă.

Tema de bază de la care se pornește este hiperbolizarea evenimentelor din viața unui adolescent. Astfel, prin metoda de lucru devised, a fost creat textul, muzica originală specifică genului musical și apoi spectacolul. Punerea în scenă a acestui text îi va transpune pe spectatori față în față cu propriile lor accese de furie și vulnerabilități, recunoscându-se prin prisma personajelor și empatizând cu ele.

Rezultă conștientizarea faptului că ceea ce trăiește tânărul nu experimentează doar el și că există un spectru mai larg decât perspectiva lui, iar acest transfer de viață trăită într-un anumit context împărtășit îl face pe adolescent să înțeleagă multitudinea posibilităților de a fi în lume.

Musicalul BOLD transpune în scenă situații din viața tinerilor și a familiilor acestora. Actorii Andreea Moustache și Emanuel Varga îi vor invita pe toți cei prezenți, la finalul reprezentațiilor, să dezbată diverse problematici specifice adolescenței într-un spațiu sigur și creativ.

Cine este BOLD?

Coordonatorii proiectului, Andreea Moustache și Emanuel Varga – actori și instructori de teatru implicați în prezent în lucrul cu adolescenții – au demarat acest proiect ca răspuns la nevoile apăsătoare pe care le întâmpină orice tânăr în procesul de autodescoperire din perioada pubertății.

Pentru conceperea musicalului BOLD a venit în ajutor o echipă de creație formată din scenaristele Maria Drăgoi, Iulia Mirică, Paula Rusu care au surprins prin text esența acestor problematici contemporane, alături de scenografa Miruna Croitoru care a surprins atmosfera fiecărei situații scenice prin elementele de decor, luminile și proiecțiile video.

Articolul precedentAUR lansează platforma „Linia Verde pentru Consulate”
Articolul următorBilanțul Salvamont pe luna august: aproape 2 000 de apeluri de salvare, 576 de acțiuni și 651 persoane salvante