Acasă Local Centru de colectare prin aport voluntar în Municipiul Făgăraș

Centru de colectare prin aport voluntar în Municipiul Făgăraș

0
A fost semnat contractul privind finațarea proiectului „Înființarea unui centru de colectare prin aport voluntar, la nivelul Municipiului Făgăraș”
”Am semnat în data de 07 februarie 2023, contractul privind finațarea proiectului „Înființarea unui centru de colectare prin aport voluntar, la nivelul Municipiului Făgăraș” cod proiect C3I1A0122000080 din cadrul programului PNRR, Componenta 3 – Managementul Deșeurilor, Investiția 1, Subinvestiția I.1.A.
Municipiul Făgăraș oferă o atenție sporită protejării mediului și înțelege importanța colectării separate a deșeurilor în condiții moderne.
Astfel, prin înființarea unui Centru de colectare prin Aport Voluntar, Municipiul Făgăraș își propune creșterea gradului de colectare separată a deșeurilor.
Obiectivul investiției este de a veni în sprijinul comunității locale prin faptul că, prin acest sistem se păstrează curățenia, se elimină mirosurile neplăcute, crește nivelul de trai și calitatea vieții locuitorilor.
Principalele avantaje ale acestui Centru de Colectare constau în:
– eficiența crescută în domeniul colectării separate a deșeurilor datorită tehnologiilor și calității materialelor selecționate;
– centrul de colectare va avea o estetică plăcută care poate fi integrată în peisajul arhitectural urban, local;
– crearea unui ambient fără riscuri de contaminare apă/aer/sol;
– accesul facil al utilizatorilor;
Proiectul este finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență și are valoarea totală de 3.830.913,04 lei, la care se adaugă TVA aferent cheltuielilor eligibile în valoare de 727.873,48 lei.” se arată într-o postare pe pagina de Facebook a primarului, Gheorghe Sucaciu
Sursa: Facebook Gheorghe Sucaciu
Articolul precedentDoi sexagenari au iesit la plimbare cu alcoolul în sânge
Articolul următorContinuă veștile bune pentru iubitorii de schi: se deschide pârtia Lupului inferior