Acasă Magyar Cel mai mare festival urban din Transilvania a fost organizat la Sfântu...

Cel mai mare festival urban din Transilvania a fost organizat la Sfântu Gheorghe

0
50.000 de persoane au participat la spectacolele din săptămâna culturală și la marile concerte din weekend!
Cel mai mare festival urban din Transilvania organizat de autorităţi locale.

Cea de-a 30-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe a fost considerată un succes, având în vedere că în total aproximativ 50.000 de persoane au participat la spectacolele din săptămâna culturală și la marile concerte din weekend, fiind cel mai mare festival urban din Transilvania organizat de autorităţi locale.

Le mulțumesc locuitorilor orașului și vizitatorilor pentru că au demonstrat încă o dată că pot sărbători într-un mod civilizat. Toate cele 40 de locații au „funcționat”, având loc 166 de evenimente. Aș dori să mulțumesc colegilor din Primărie și de la Casa de Cultură „Kónya Ádám”, precum și întregii echipe de organizatori condusă de Knop Ildikó și voluntarilor pentru că au făcut din ediţia aniversară un succes. Și, nu în ultimul rând, aș dori să le mulțumesc tuturor locuitorilor din apropierea locurilor de desfășurare a festivalului pentru răbdare și înțelegere”, a declarat primarul Antal Árpád.

Potrivit organizatorilor, aproximativ 5.000 de spectatori au asistat la cele 25 de spectacole din cadrul Săptămânii culturale.

Concertele din weekend au atras în medie 13.000 de persoane în fiecare seară. Se estimează că la concertul Ossian de vineri au fost cele mai multe persoane, peste 15.000, concertul The Motans de sâmbătă a atras aproximativ 12.000 de spectatori, iar concertul de închidere HOBO și focul de artificii de după au atras aproximativ 15.000 de persoane.

The Base – Baza tinerilor, situată în curtea fostei fabrici de ţigarete, a găzduit 6 programe permanente și peste 40 de evenimente pe parcursul weekend-ului de festival, fiind vizitată zilnic de aproape 2.000 de tineri.

În Orășelul Copiilor din Parcul Elisabeta, aproximativ 2.500-3.000 de copii au participat în cele trei zile. Aproape 30 de programe au fost organizate cu ajutorul a 12 organizații, 2 firme, 6 asociații independente și 120 de voluntari. Printre cele mai populare activități s-au numărat pictura pe față, tiroliana, jocul „Am dreptul”, Institutul de cercetare a dragonului, precum și pictura uriașă, activitățile muzicale și jocul de povestit.

De asemenea, la tombolă au fost vândute 1.784 de bilete, iar lista cu numerele câștigătoare și premiile poate fi găsită AICI, norocoșii câștigători putând să-şi ridice premiile până pe 12 mai de la Casa de Cultură „Kónya Ádám” (strada Kossuth Lajos nr. 13).

Anul viitor, Zilele Sfântu Gheorghe sunt programate să aibă loc între 23 și 28 aprilie.

Articolul precedentCum încearcă useriștii să repare imaginea șifonată a primarului Coliban. Diferența dintre membrii USR și cei din PSD sau PNL
Articolul următorCe instituții din Săcele beneficiază de finanțare nerambursabilă pentru cultură, sport?
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.