Acasă Actualitate Ceferiștii brașoveni s-au alăturat grevei feroviarilor (FOTO)

Ceferiștii brașoveni s-au alăturat grevei feroviarilor (FOTO)

0

În această dimineață angajații CFR din România au organizat o grevă de avertisment. Inclusiv ceferiștii din Brașov s-au alăturat. Intervalul stabilit a fost cuprins între orele 7:00 – 9:00. În această perioadă, toate trenurile companiei au fost staționate.

Potrivit Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare Comercial Vagoane, această grevă vrea să atragă atenţia asupra unor probleme legate de sistemul de transport feroviar. Printre principalele motive precizate a fost și lipsa bugetelor de venituri şi cheltuieli aprobate pe anul în curs. Acest lucru duce inevitabil la un blocaj generalizat în sectorul feroviar. Un alt motiv important a fost lipsa finanţării strategice şi coerente a căii ferate.

„Noi am parcurs toate etapele prevăzute de lege, care reglementează conflictele de muncă. Este vorba de Legea 367/2022. Ne-am aflat în procesul de negociere pentru noul Contract Colectiv de Muncă încă din luna martie. Noi suntem acum în septembrie, nu avem acest Contract Colectiv de Muncă, nu avem buget, nu avem nimic. Prin urmare, a fost declanşat conflictul de muncă, am trecut prin toate etapele prevăzute de lege – şi am ajuns la această etapă care se numeşte grevă de avertisment”, a declarat, pentru AGERPRES, Viorel Istrate, secretarul general al Federaţiei.

Articolul precedentUn individ a amenințat cu briceagul mai mulți oameni, pentru că a pierdut la aparate
Articolul următorMuzeul de Artă Brașov vă invită la vernisajul expoziției „Re:Imagine Brașov”