Acasă Local Ce ar trebui să facă PNL, PSD și USR la Brașov, în...

Ce ar trebui să facă PNL, PSD și USR la Brașov, în loc să se certe?

0

PMP Brașov le propune partidelor de la conducerea orașului să se concentreze pe cum să aducă mai mulți bani la bugetul local.

Brașovenii au nevoie de creșe, grădinițe, spitale, drumuri, curățenie, locuri de joacă, terenuri pentru sport, etc… Brașovul suferă la la multe categorii care sunt importante pentru locuitori, iar conducerea orașului, respectiv PNL, PSD și USR, mai mult se ceartă decât să facă. În opinia lui Radu Paul, președinte PMP Brașov, aceștia se concentrează pe cheltuirea banului public, care oricum nu ajunge pentru toate dorințele brașovenilor.

Brașovenii au multe nevoi care sunt lăsate la o parte de actuala conducere a orașului, formată din PNL, PSD și USR. Unii conduc Primăria și alții conduc consiliul local. Trei se ceartă și al patrulea pierde, respectiv brașovenii. Nu înțeleg de ce se concentrează doar pe cheltuirea banului public și refuză să se concentreze pe metode prin care să crească bugetul local”, susține președintele PMP Brașov.

La fel ca peste tot și Primăria are nevoie de bani. Așa că este important să vădă cum face rost de mai mulți bani, din care să rezolve cât mai multe din problemele evidente ale Brașovenilor. Radu Paul propune ca atenția acestor partide de la putere să se concentreze pe mediul de afaceri, loc de unde vin marea majoritate a banilor la bugetul local. Să se ia măsuri rapide și concrete de sprijin al afacerilor brașovene, de unde să rezulte o creștere a cifrei de afaceri, care, implicit o să însemne mai mulți bani la bugetul local. Soluția cea mai la îndemână este să se facă două campanii de marketing. Una cu scopul de a atrage mai mulți turiști în Brașov și alta cu scopul de a atrage forță de muncă pentru firmele brașovene.

Mi-ar plăcea să văd planuri pentru creșterea bugetului local. Cum facem asta? Simplu! De unde vine marea majoritate a banilor din buget? De la mediul de afaceri! Că vorbim de impozite pe clădiri, că vorbim de cota TVA, că vorbim de impozit pe salarii… banii vin de acolo. Dacă ei au venituri mai mari, atunci ajung și la bugetul local mai mulți bani. Ce poate face administrația publică (primărie, consiliul local, consiliul județean, etc..) pentru ca venitul firmelor brașovene să crească?

În primul rând trebuie crescut numărul de turiști în Brașov. Avem sute de mii de turiști în Brașov și nu facem nimic pentru aceasta! Dacă am face ceva, orice, sunt sigur că numărul acestora ar crește. Este evident că aceștia vin la Brașov și cheltuie bani… din care o parte ajunge în bugetul local. Impozitul pe o clădire cu destinație de cazare poate ajunge la câteva sute de mii de euro anual!!! Păi doar din acești bani construiești o creșă nouă în doi ani!!! Cum aducem mai mulți turiști? Cred că cel mai important lucru care trebuie făcut este o campanie serioasă și consecventă de marketing. Așa cum vedem peste tot reclame care ne îndeamnă să facem vacanțe în Turcia sau Grecia, așa trebuie să vadă și alții reclame care îi îndeamnă să facă o vacanță în Brașov. Altă variantă este să avem evenimente gen Untold. Și observ aici dorința de a crea evenimente noi, dar ce ar fi dacă am crește câteva dintre evenimentele care deja au o tradiție de câțiva ani? Sunt multe evenimente care pot să crească cu ajutorul administrației publice. Acestea pot crește organic de la unul local, la unul regional, la unul național, apoi la nivel de Europa de Est și tot așa. Organizatorii știu exact cum să facă asta, doar că este nevoie de suport real din partea instituțiilor publice, mai ales financiar.

Aceasta a fost, pe foarte scurt, cu turismul. Dacă turismul înseamnă să aducem oameni, care să cheltuie bani aici, următoarea propunere se referă la a aduce doar bani din alte zone ale României și din alte țări ale planetei. Exporturi de marfă și servicii!

Viitorul înseamnă roboți, automatizări… tehnologie. Dacă disecăm lucrurile vorbim despre parte fizică, hardware, și parte “de creier”, software. Trebuie încurajate ambele, pentru prezent și viitor. Mai tot ce produc fabricile și firmele din IT brașovene merge la export. Adică ei plătesc taxe și impozite în Brașov, iar mai toți banii aceștia vin din altă parte… de la SUA și Germania până la Timișoara și București. Cum facem că aceste firme producătoare de obiecte și de software să aibă venituri mai mari? MULT MAI MARI! Cea mai mare provocare a lor este forța de muncă. Au nevoie de oameni. Dacă sunt și pregătiți este cu atât mai bine, dar s-au împăcat cu idea că trebuie să îi pregătească… doar să existe oamenii dispuși să muncească. Păi atunci haide să le aducem oameni din alte zone ale României! Și iar ajungem la o campanie de marketing care să aibă că țintă promovarea Brașovului ca un oraș în care să te muți cu familia ta. Iar Brașovul este unul dintre cele mai frumoase orașe din România și cu o calitate a vieții mult peste marea majoritate. Și ca o chestie “minoră” tangentă, toți acești brașoveni noi au nevoie de locuințe noi, iar din construcția acestora iar ajung mulți bani la bugetul local.”, susține președintele PMP Brașov.

Acesta are un mesaj și pentru cei care critică opinia lui. Le transmite acestora că banii care vor veni în Brașov în urma acestor măsuri vor intra în economia locală și vor ajunge la toate firmele brașovene, în toate domeniile de activitate:

Poate spun unii că gândesc prea îngust, că de ce să nu ajutăm și firmele mici, gen saloane de înfrumusețare, magazine alimentare, locuri de joacă pentru copii, firme de contabilitate, firme de pază, etc… Indirect, banii care vin în Brașov vor ajunge și la ei, vor intra în fluxul economic local și, implicit, o să crească tot mediul de afaceri, de la magazinul de parterul blocului, până la Metro, Selgros, Coresi Mall și alții.

Președintele PMP Brașov încheie într-un ton dur și la obiect mesajul către politicienii care conduc acest oraș, spunându-le să lase cearta și să treacă la treabă.

În concluzie, le transmit colegilor politicieni din PNL, PSD și USR, care sunt la conducerea Brașovului, să facă cumva să fie mai mulți bani la buget, înainte să se concentreze pe cum să îi cheltuiască!”, susține Radu Paul în încheiere.

Articolul precedentBrașovenii și turiștii vor putea vedea Centrul Istoric de la înălțime
Articolul următorRomânia urcă pe locul 2 în clasamentul ratei mortalității la nivel mondial