Acasă Social Câte proiecte cu fonduri europene a implementat CJ Brașov din 2017 și...

Câte proiecte cu fonduri europene a implementat CJ Brașov din 2017 și până în prezent

0
Din anul 2017 şi până în prezent, Consiliul Judeţean Braşov a implementat 22 de proiecte cu fonduri europene în următoarele domenii:
  •  modernizarea şi reabilitarea drumurilor judeţene;
  • eficientizarea energetică a clădirilor publice;
  • gestionarea crizei COVID;
  • dotarea cu echipamente, aparatură şi mobilier a spitalelor de interes judeţean;
  • digitalizarea activităţii CJ Braşov şi a instituţiilor sanitare şi sociale din subordine;
  • creşterea capacităţii administrative;
  • turism-mobilitate;
  • elaborarea documentaţiilor tehnice în vederea accesării de fonduri pentru mari obiective investiţionale.
Totalul fondurilor atrase şi implementate până în prezent de CJ Braşov prin instrumentele financiare POR 2014-2020, POIM 2014-2020, POAT 2014-2020, POCA 2014-2020, INTERREG EUROPE şi EUKI: 500 de milioane de lei
În acest an, pentru CJ Brașov urmează 13 proiecte PNRR intrate deja în implementare în domenii precum educaţia, sănătatea şi renovarea energetică a unor spitale şi clădiri publice, al căror total depăşeşte 226 de milioane de lei.
„Majoritatea investiţiilor cu fonduri europene de la nivelul judeţului Braşov sunt făcute de oameni din afara judeţului. De ce? Deoarece potenţialul Regiunii Centru este de neignorat.
Banii europeni joacă un rol crucial în dezvoltarea României. Aceştia pot fi direcţionaţi către proiecte de infrastructură, educaţie, sănătate şi dezvoltare a tuturor sectoarelor economico-sociale, contribuind la îmbunătăţirea calităţii vieţii şi la creşterea economică pe care cu toţii ni le dorim.
Astăzi am trecut în revistă proiectele semnificative ale administraţiei liberale care au contribuit la valorificarea resurselor şi a potenţialului celui mai frumos judeţ din România, Braşovul.
Perla Transilvaniei s-a bucurat de-a lungul timpului de investiţii în infrastructura rutieră, investiţii în sistemul medical, investiţii de reabilitare pentru principalele clădiri de interes din judeţ şi investiţii în modernizarea infrastructurii turistice.
De reţinut este faptul că statistic vorbind, în judeţul Braşov sistemul sanitar şi cel educaţional sunt peste media ţării. Totodată, investiţiile pe care Consiliul Judeţean le-a implementat în sistemul medical sunt fără precedent (amintesc de proiectul de modernizare a corpului nou al Maternităţii “Dr. A.I. Sbârcea” din Braşov).
Când spui fonduri europene, spui sprijin, dezvoltare, coeziune, inovare, profesionalism, dar nu în cele din urmă, ECHIPĂ! Am avut alături, astăzi, echipa pe care oricine şi-ar dori-o … dacă ţinteşte spre succesul garantat în îndeplinirea obiectivelor.
Vă mulţumesc că mi-aţi fost alături! Îi mulţumesc domnului ministru al Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației Adrian-Ioan Veştea pentru vizionarismul său, pentru orientarea către rezultate şi pentru responsabilitatea luată față de brașoveni! Este îmbucurător de ştiut că avem un astfel de lider printre noi.”, a transmis președintele Consiliului Județean Brașov, Șerban Todorică Constantin.