Acasă Actualitate Cât costă să închiriezi o mașină în județul Brașov. Cum se ajunge...

Cât costă să închiriezi o mașină în județul Brașov. Cum se ajunge de la 30 euro/zi preț afișat, la 130 euro/zi preț real

0

Din cauza traficului de zi cu zi, mulți oameni aleg să nu își cumpere o mașină personală. Lipsa unei mașini devine o problemă atunci când aceștia doresc să-și organizeze o vacanță. Astfel, tot mai mulți români apelează la un serviciu rent a car. Jurnaliștii publicației Transilvania365 au încercat să afle cât costă închirierea unei mașini pentru câteva zile și care sunt prețurile ascunse. Toate datele au fost culese de pe site-uri de rent a car din județul Brașov.

Trebuie menționat că nu toate site-urile de rent a car oferă mașini noi sau aproape noi. Unele dintre acestea închiriază mașini second hand, care au un risc mai mare de a se strica. Astfel trebuie să-ți alegi cu grijă vehiculul dorit.

În cele mai multe dintre cazuri, prețul afișat inițial al mașinilor nu este cel real. Înainte de a-ți alege o mașină la un preț care pare foarte bun, asigură-te că mașina are vinietă, asigurare RCA și CASCO. În felul acesta, vei fi scutit de anumite neplăceri în cazul unui accident pe care nu l-ai provocat tu. Mai mult de atât, unele firme îți cer să faci un depozit suplimentar, care depășește uneori 1 000 de lei, acesta reprezentând garanția în cazul unor incidente sau defecte asupra mașinii, provocate de tine.

În cazul mai multor firme de închirieri, prețul pleacă de la 30 euro/zi în cazul mașinilor mici și poate ajunge până la 300-400 euro/zi în cazul mașinilor de lux. Pe lângă prețul afișat pe site, va trebui să depui și un depozit. Acesta variază în funcție de valoarea mașinii, dar și de prețul propriu-zis al închirierii.

Dacă alegi o mașină care costă 30 euro/zi, vei putea decide dintre un depozit de 600 euro, 150 euro sau 50 euro, bani care te vor acoperi în caz de daună sau furt. Prețul de 30 euro se va diminua sau va crește în cazul fiecărui dintre acestea.

Situația este aceeași și în cazul unei mașini de lux care costă 350 euro/zi. Depozitele disponibile sunt de 2 000 euro, 300 euro sau 50 euro.

Atenție! Nu uita că unele firme de închirieri te pot taxa suplimentar dacă șoferul este tânăr și nu are multă experiență

Mai mult de atât, pentru multe dintre lucrurile opționale care îți pot fi de ajutor, firmele de rent a car te pun să plătești în jur de 5-20 Euro fiecare. Astfel, poți plăti bani în plus și pentru:

  • Șofer suplimentar
  • GPS
  • Mașină cu cutie automată
  • Scaun de copil
  • O distanță mai mare față de cea stabilită inițial
  • Taxă de program extra, dacă returnezi mașina înafara programului de lucru

Astfel, după toate calculele, o mașină care la prima vedere costă 30 euro/zi, ajunge să coste 95 euro/zi doar cu taxa de program extra și garanția cea mai mică. Dacă alegi să optezi și pentru GPS, scaun de copil, router wi-fi și șofer adițional, costul ajunge la 125 euro/zi. Acesta fiind costul real pe care trebuie să îl plătești.

În cazul unei mașini de lux care costă 350 euro/zi vei ajunge să plătești aproape 500 de euro/zi, doar pentru depozitul minim și taxa de program extra. Cu dotările adiționale menținate mai sus, vei mai fi taxat cu până la 530 euro/zi.

Articolul precedentFiți precauți! Preveniți furturile din buzunare!
Articolul următorPrimăria Comunei Cristian se alătură și în acest an inițiativei „Asociației Let’s do it, Romania” de a organiza „Ziua de Curățenie Națională”