Acasă Social Cât a costat ”țeapa” de 775.000 de dolari trasă de familia Apăvăloaie:...

Cât a costat ”țeapa” de 775.000 de dolari trasă de familia Apăvăloaie: închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității

0

Familia Apăvăloaie a scăpat ieftin după țeapa de 775.000 de dolari trasă unei companii americane. Judecătorii au joi o decizie privind persoanele implicate. În urma unui acord de recunoaștere a vinovăției, membrii familiei de au primit închisoare cu suspendare și zile de muncă în folosul comunității.

 

Solutia pe scurt: HOTĂRĂŞTE: În temeiul art. 485 alin. 1 lit. a) C.pr.pen, admite admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov în dosarul nr. 439/P/2022 la data de 22.12.2022 cu inculpaţii Apăvăloaie Mihaela, Apăvăloaie Alexandra, Apăvăloaie Constantin, Apăvăloaie Adriana şi COBREX TRANS SRL şi, în consecinţă:

Inculpata Apăvăloaie Mihaela În baza art. 244 alin. 1 şi 2 Cod penal rap. la art. 2561 Cod penal şi art. 480 alin. 4 C.pr.pen. condamnă inculpata Apăvăloaie Mihaela la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare pentru infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. În temeiul art. 67 alin. 1 din Codul penal raportat la art. 66 alin. 1 lit. a), b) şi g) Cod penal interzice inculpatei Apăvăloaie Mihaela, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia de director comercial la orice societate comercială pe o durată de 3 (trei) ani ce se va executa potrivit art. 68 alin. 1 lit. b) C.pen, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. În temeiul art. 65 alin. 1 Cod penal raportat la art. 66 alin. 1 lit. a), b) şi g) Cod penal interzice inculpatei Apăvăloaie Mihaela, ca pedeapsă accesorie, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia de director comercial la orice societate comercială care se va executa în situaţia revocării suspendării pedesei sub supraveghere de la data rămânerii definitive a hotărârii de revocare şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale, conform art. 65 alin. 3 C.pen. În baza art. 49 alin. 1 lit. a) şi b) din Legea nr. 129/2019 şi art. 480 alin. 4 C.pr.pen. condamnă inculpata Apăvăloaie Mihaela la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare pentru infracţiunea de spălarea banilor.

În temeiul art. 67 alin. 1 din Codul penal raportat la art. 66 alin. 1 lit. a) şi b) Cod penal interzice inculpatei Apăvăloaie Mihaela, ca pedepse complementare, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o durata de 3 (trei) ani ce se va executa potrivit art. 68 alin. 1 lit. b) C.pen, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

În temeiul art. 65 alin. 1 Cod penal raportat la art. 66 alin. 1 lit. a) şi b) Cod penal interzice inculpatei Apăvăloaie Mihaela, ca pedeapsă accesorie, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat care se va executa în situaţia revocării suspendării pedesei sub supraveghere de la data rămânerii definitive a hotărârii de revocare şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale, conform art. 65 alin. 3 C.pen. În baza art. 325 din Codul penal cu aplicarea art.35 alin. 1 Cod penal (4 acte materiale) şi art. 480 alin. 4 C.pr.pen. condamnă inculpata Apăvăloaie Mihaela la pedeapsa de 1 (un) an închisoare pentru infracţiunea de fals informatic.

În temeiul art. 38 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art. 39 alin. 1 lit. b) C.pen. va aplica inculpatei Apăvăloaie Mihaela pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, la care se va adăuga un spor de 1 (un) an închisoare (o treime din totalul celorlalte pedepse aplicate), în final inculpata având de executat pedeapsa rezultantă principală de 3 (trei) ani închisoare.

În baza art. 45 alin. (1) C.pen. rap. la art. 67 alin. (1) şi (2) C.pen. şi art. 66 alin. 1 lit. a), b) şi g) Cod penal interzice inculpatei Apăvăloaie Mihaela ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia de director comercial la orice societate comercială pe o durată de 3 (trei) ani ce se va executa potrivit art. 68 alin. 1 lit. b) C.pen, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

În baza art. 45 alin. (5) C.pen. rap. la art. 65 alin. (1) C.pen. şi art. 66 alin. 1 lit. a), b) şi g) Cod penal interzice inculpatei Apăvăloaie Mihaela, ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia de director comercial la orice societate comercială care se va executa în situaţia revocării suspendării pedesei sub supraveghere de la data rămânerii definitive a hotărârii de revocare şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale, conform art. 65 alin. 3 C.pen. În baza art. 91 alin. 1 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 4 (patru) ani, conform dispoziţiilor art. 92 alin. 2 C.pen.

În baza art. 93 alin. 1 C.pen. obligă inculpata Apăvăloaie Mihaela ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: – să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Braşov la datele fixate de acesta; – să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; – să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; – să comunice schimbarea locului de muncă; – să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art. 93 alin. 2 lit. a) C.pen. impune inculpatei obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de probaţiune Braşov sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate, la alegerea serviciului.

În baza art. 93 alin. 3 C.pen. pe parcursul termenului de supraveghere obligă inculpata Apăvăloaie Mihaela să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile în cadrul a două entităţi din comunitate aflate în lista serviciului de probaţiune, respectiv o instituţie din subordinea Consililui Local al Mun. Braşov sau a Consililui Judeţean Braşov.

În baza art. 94 alin. 1 C.pen. pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 93 alin. 1 lit. c) – e) C.pen. se comunică Serviciului de Probaţiune Braşov. În baza art. 91 alin. 4 C.pen. atrage atenţia condamnatei asupra conduitei sale viitoare şi a consecinţelor la care se expune dacă va mai comite infracţiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori nu va executa obligaţiile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere. În baza art. 72 alin. 1 C.pen. deduce din pedeapsa rezultantă de 3 (trei) ani închisoare aplicată inculpatei Apăvăloaie Mihaela durata reţinerii şi a arestării preventive din data de 11.10.2022 până la data de 10.12.2022, inclusiv. În temeiul art. 399 alin. 1 C.pr.pen. revocă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpata Apăvăloaie Mihaela prin ordonanţa procurorului emisă în dosarul nr. 439/P/2022 din data de 29.11.2022.

Inculpata Apăvăloaie Alexandra În baza art. 47 C.pen. raportat la art. 244 alin. 1 şi 2 C.pen. rap. la art. 2561 Cod penal şi art. 480 alin. 4 C.pr.pen. condamnă inculpata Apăvăloaie Alexandra la pedeapsa de 1 (un) an şi 6 (şase) luni închisoare pentru infracţiunea de instigare la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

În temeiul art. 67 alin. 1 din Codul penal raportat la art. 66 alin. 1 lit. a), b) şi g) Cod penal interzice inculpatei Apăvăloaie Alexandra, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia de director planificare la orice societate comercială pe o durată de 3 (trei) ani ce se va executa potrivit art. 68 alin. 1 lit. b) C.pen, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. În temeiul art. 65 alin. 1 Cod penal raportat la art. 66 alin. 1 lit. a), b) şi g) Cod penal interzice inculpatei Apăvăloaie Alexandra, ca pedeapsă accesorie, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia de director planificare la orice societate comercială care se va executa în situaţia revocării suspendării pedepsei sub supraveghere de la data rămânerii definitive a hotărârii de revocare şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale, conform art. 65 alin. 3 C.pen.

În baza art. 49 alin. 1 lit. a) din Legea 129/2019 şi art. 480 alin. 4 C.pr.pen. condamnă inculpata Apăvăloaie Alexandra la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare pentru infracţiunea de spălarea banilor. În temeiul art. 67 alin. 1 din Codul penal raportat la art. 66 alin. 1 lit. a) şi b) Cod penal interzice inculpatei Apăvăloaie Alexandra, ca pedepse complementare, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o durata de 3 (trei) ani ce se va executa potrivit art. 68 alin. 1 lit. b) C.pen, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

În temeiul art. 65 alin. 1 Cod penal raportat la art. 66 alin. 1 lit. a) şi b) Cod penal interzice inculpatei Apăvăloaie Alexandra, ca pedeapsă accesorie, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat care se va executa în situaţia revocării suspendării pedesei sub supraveghere de la data rămânerii definitive a hotărârii de revocare şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale, conform art. 65 alin. 3 C.pen.

În baza art. 48 alin. 1 C.pen. raportat la art. 325 C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. (3 acte materiale) şi art. 480 alin. 4 C.pr.pen. condamnă inculpata Apăvăloaie Alexandra la pedeapsa de 1 (un) an închisoare pentru infracţiunea de complicitate la fals informatic. În temeiul art. 38 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art. 39 alin. 1 lit. b) C.pen. va aplica inculpatei Apăvăloaie Alexandra pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, la care se va adăuga un spor de 10 (zece) luni închisoare (o treime din totalul celorlalte pedepse aplicate), în final inculpata având de executat pedeapsa rezultantă principală de 2 (doi) ani şi 10 (zece) luni închisoare.

În baza art. 45 alin. (1) C.pen. rap. la art. 67 alin. (1) şi (2) C.pen. şi art. 66 alin. 1 lit. a), b) şi g) Cod penal interzice inculpatei Apăvăloaie Alexandra ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia de director planificare la orice societate comercială pe o durată de 3 (trei) ani ce se va executa potrivit art. 68 alin. 1 lit. b) C.pen, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

În baza art. 45 alin. (5) C.pen. rap. la art. 65 alin. (1) C.pen. şi art. 66 alin. 1 lit. a), b) şi g) Cod penal interzice inculpatei Apăvăloaie Alexandra, ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia de director planificare la orice societate comercială care se va executa în situaţia revocării suspendării pedesei sub supraveghere de la data rămânerii definitive a hotărârii de revocare şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale, conform art. 65 alin. 3 C.pen.

În baza art. 91 alin. 1 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 4 (patru) ani, conform dispoziţiilor art. 92 alin. 2 C.pen. În baza art. 93 alin. 1 C.pen. obligă inculpata Apăvăloaie Alexandra ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: – să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Braşov la datele fixate de acesta; – să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; – să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; – să comunice schimbarea locului de muncă; – să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art. 93 alin. 2 lit. a) C.pen. impune inculpatei obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de probaţiune Braşov sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate, la alegerea serviciului. În baza art. 93 alin. 3 C.pen. pe parcursul termenului de supraveghere obligă inculpata Apăvăloaie Mihaela să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile în cadrul a două entităţi din comunitate aflate în lista serviciului de probaţiune, respectiv o instituţie din subordinea Consililui Local al Mun. Braşov sau a Consililui Judeţean Braşov. În baza art. 94 alin. 1 C.pen. pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 93 alin. 1 lit. c) – e) C.pen. se comunică Serviciului de Probaţiune Braşov.

În baza art. 91 alin. 4 C.pen. atrage atenţia condamnatei asupra conduitei sale viitoare şi a consecinţelor la care se expune dacă va mai comite infracţiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori nu va executa obligaţiile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere. În baza art. 72 alin. 1 C.pen. deduce din pedeapsa rezultantă de 2 (doi) ani şi 10 (zece) luni închisoare aplicată inculpatei Apăvăloaie Alexandra durata reţinerii şi a arestării preventive din data de 11.10.2022 până la data de 10.12.2022, inclusiv. În temeiul art. 399 alin. 1 C.pr.pen. revocă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpata Apăvăloaie Alexandra prin ordonanţa procurorului emisă în dosarul nr. 439/P/2022 din data de 29.11.2022.

Inculpatul Apăvăloaie Constantin În baza art. 49 alin. 1 lit. a) şi b) din Legea 129/2019 şi art. 480 alin. 4 C.pr.pen. condamnă inculpatul Apăvăloaie Constantin la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare pentru infracţiunea de spălarea banilor. În temeiul art. 67 alin. 1 din Codul penal raportat la art. 66 alin. 1 lit. a), b) şi g) Cod penal interzice inculpatului Apăvăloaie Constantin, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia de administrator la orice societate comercială pe o durată de 3 (trei) ani ce se va executa potrivit art. 68 alin. 1 lit. b) C.pen, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. În temeiul art. 65 alin. 1 Cod penal raportat la art. 66 alin. 1 lit. a), b) şi g) Cod penal interzice inculpatului Apăvăloaie Constantin, ca pedeapsă accesorie, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia de administrator la orice societate comercială care se va executa în situaţia revocării suspendării pedesei sub supraveghere de la data rămânerii definitive a hotărârii de revocare şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale, conform art. 65 alin. 3 C.pen.

În baza art. 48 alin. 1 Cod penal raportat la art. 325 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (2 acte materiale) şi art. 480 alin. 4 C.pr.pen. condamnă inculpatul Apăvăloaie Constantin la pedeapsa de 9 (nouă) luni închisoare pentru infracţiunea de complicitate la fals informatic. În temeiul art. 38 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art. 39 alin. 1 lit. b) C.pen. va aplica inculpatului Apăvăloaie Constantin pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, la care se va adăuga un spor de 3 (trei) luni închisoare (o treime din cealaltă pedeapsă aplicată), în final inculpatul având de executat pedeapsa rezultantă principală de 2 (doi) ani şi 3 (trei) luni închisoare.

În baza art. 45 alin. (1) C.pen. rap. la art. 67 alin. (1) şi (2) C.pen. şi art. 66 alin. 1 lit. a), b) şi g) Cod penal interzice inculpatului Apăvăloaie Constantin ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia de administrator la orice societate comercială pe o durată de 3 (trei) ani ce se va executa potrivit art. 68 alin. 1 lit. b) C.pen, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. În baza art. 45 alin. (5) C.pen. rap. la art. 65 alin. (1) C.pen. şi art. 66 alin. 1 lit. a), b) şi g) Cod penal interzice inculpatului Apăvăloaie Constantin, ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia de administrator la orice societate comercială care se va executa în situaţia revocării suspendării pedesei sub supraveghere de la data rămânerii definitive a hotărârii de revocare şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale, conform art. 65 alin. 3 C.pen.

În baza art. 91 alin. 1 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 (trei) ani, conform dispoziţiilor art. 92 alin. 2 C.pen. În baza art. 93 alin. 1 C.pen. obligă inculpatul Apăvăloaie Constantin ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: – să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Braşov la datele fixate de acesta; – să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; – să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; – să comunice schimbarea locului de muncă; – să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

În temeiul art. 93 alin. 2 lit. a) C.pen. impune inculpatului obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Braşov sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate, la alegerea serviciului. În baza art. 93 alin. 3 C.pen. pe parcursul termenului de supraveghere obligă inculpatul Apăvăloaie Constantin să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul a două entităţi din comunitate aflate în lista serviciului de probaţiune, respectiv o instituţie din subordinea Consililui Local al Mun. Braşov sau a Consililui Judeţean Braşov.

În baza art. 94 alin. 1 C.pen. pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 93 alin. 1 lit. c) – e) C.pen. se comunică Serviciului de Probaţiune Braşov. În baza art. 91 alin. 4 C.pen. atrage atenţia condamnatului asupra conduitei sale viitoare şi a consecinţelor la care se expune dacă va mai comite infracţiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori nu va executa obligaţiile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere. În baza art. 72 alin. 1 C.pen. deduce din pedeapsa rezultantă de 2 (doi) ani şi 3 (trei) luni închisoare aplicată inculpatului Apăvăloaie Constantin durata reţinerii şi a arestării preventive din data de 11.10.2022 până la data de 17.10.2022, inclusiv.

În temeiul art. 399 alin. 1 C.pr.pen. revocă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Apăvăloaie Constantin prin încheierea nr. 106/CC/U/17.10.2022 pronunţată de Curtea de Apel Braşov în dosarul nr. 3752/62/2022.

Inculpata Apăvăloaie Adriana În baza art. 49 alin. 1 lit. a) şi b) din Legea 129/2019 şi art. 480 alin. 4 C.pr.pen. condamnă inculpata Apăvăloaie Adriana la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare pentru infracţiunea de spălarea banilor. În temeiul art. 67 alin. 1 din Codul penal raportat la art. 66 alin. 1 lit. a), b) şi g) Cod penal interzice inculpatei Apăvăloaie Adriana, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia de casier la orice societate comercială pe o durată de 3 (trei) ani ce se va executa potrivit art. 68 alin. 1 lit. b) C.pen, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

În temeiul art. 65 alin. 1 Cod penal raportat la art. 66 alin. 1 lit. a), b) şi g) Cod penal interzice inculpatei Apăvăloaie Adriana, ca pedeapsă accesorie, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia de casier la orice societate comercială care se va executa în situaţia revocării suspendării pedesei sub supraveghere de la data rămânerii definitive a hotărârii de revocare şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale, conform art. 65 alin. 3 C.pen.

În baza art. 91 alin. 1 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 (trei) ani, conform dispoziţiilor art. 92 alin. 2 C.pen. În baza art. 93 alin. 1 C.pen. obligă inculpata Apăvăloaie Adriana ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: – să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Braşov la datele fixate de acesta; – să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; – să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; – să comunice schimbarea locului de muncă; – să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

În temeiul art. 93 alin. 2 lit. a) C.pen. impune inculpatei obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Braşov sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate, la alegerea serviciului. În baza art. 93 alin. 3 C.pen. pe parcursul termenului de supraveghere obligă inculpata Apăvăloaie Adriana să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul a două entităţi din comunitate aflate în lista serviciului de probaţiune, respectiv o instituţie din subordinea Consililui Local al Mun. Braşov sau a Consililui Judeţean Braşov.

În baza art. 94 alin. 1 C.pen. pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 93 alin. 1 lit. c) – e) C.pen. se comunică Serviciului de Probaţiune Braşov. În baza art. 91 alin. 4 C.pen. atrage atenţia condamnatei asupra conduitei sale viitoare şi a consecinţelor la care se expune dacă va mai comite infracţiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori nu va executa obligaţiile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere. În baza art. 72 alin. 1 C.pen. deduce din pedeapsa rezultantă de 2 (doi) ani închisoare aplicată inculpatei Apăvăloaie Adriana durata reţinerii şi a arestării preventive din data de 11.10.2022 până la data de 17.10.2022, inclusiv.

În temeiul art. 399 alin. 1 C.pr.pen. revocă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpata Apăvăloaie Adriana prin încheierea nr. 106/CC/U/17.10.2022 pronunţată de Curtea de Apel Braşov în dosarul nr. 3752/62/2022.

Inculpata COBREX TRANS SRL În baza art. 244 alin. 1 şi 2 Cod penal raportat la art. 2561 Cod penal, art. 136 alin. 2 Cod penal, art. 137 alin. 4 lit. c) Cod penal şi art. 480 alin. 4 C.pr.pen. condamnă inculpata COBREX TRANS SRL reprezentată de Apăvăloaie Dorin, la pedeapsa amenzii în cuantum de 200.000 lei (200 zile-amendă a câte 1000 lei) pentru infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

În baza art. 49 alin. 1 lit. a) şi b) din Legea nr. 129/2019, art. 136 alin. 2 Cod penal, art. 137 alin. 4 lit. c) Cod penal şi art. 480 alin. 4 C.pr.pen. condamnă inculpata COBREX TRANS SRL la pedeapsa amenzii în cuantum de 200.000 lei (200 zile-amendă a câte 1000 lei) pentru infracţiunea de spălarea banilor. În baza art. 138 alin. 2 C.pen, art. 140 C.pen. cu referire la art. 49 alin. 3 din Legea 129/2019, aplică inculpatei COBREX TRANS SRL pedeapsa complementară a suspendării activităţii de transport aerian de persoane cu aeronave deţinute în baza unui contract de leasing operaţional pe o durată de 1 an.

În baza art. 325 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (4 acte materiale), art. 136 alin. 2 Cod penal, art. 137 alin. 4 lit. b) Cod penal şi art. 480 alin. 4 C.pr.pen. condamnă inculpata COBREX TRANS SRL la pedeapsa amenzii în cuantum de 130.000 lei (130 zile-amendă a câte 1000 lei) pentru infracţiunea de fals informatic. În baza art. 147 alin. (1) C.pen. raportat la art. 38 alin. (1) C.pen, art. 39 alin. (1) lit. c) C.pen. aplică inculpatei COBREX TRANS SRL pedeapsa cea mai grea de 200.000 de lei la care adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse (1/3 din 330.000 de lei), respectiv 110.000 de lei, inculpata persoana juridică executând în final pedeapsa amenzii penale în cuantum de 310.000 de lei.

În baza art. 147 alin. (2) Cod penal, aplică inculpatei COBREX TRANS SRL pedeapsa complementară a suspendării activităţii de transport aerian de persoane cu aeronave deţinute în baza unui contract de leasing operaţional. În ceea ce priveşte acţiunea civilă, în baza art. 486 alin. 2 C.pr.pen, constatând că între părţi nu s-a încheiat tranzacţie sau acord de mediere cu privire la acţiunea civilă promovată în cauză de persoana vătămată AXIOM VENTURES, lasă nesoluţionată acţiunea civilă.

În temeiul art. 404 alin. 4 lit. d) C.pr.pen. menţine măsurile asiguratorii dispuse în dosarul nr. 439/P/2022, după cum urmează: – menţine măsura asiguratorie a popririi asupra contului bancar deschis în USD la UNICREDIT BANK SA cu datele de identificare ANABI KDAC AIRCRAFT HOLDING 3 LIMITED în care terţul poprit KDAC AIRCRAFT HOLDING 3 LIMITED a transferat suma de 650.000 USD provenită de la COBREX TRANS SRL; – menţine măsurile asiguratorii asupra bunurilor mobile şi imobile: asupra conturilor bancare deţinute la RAIFFEISEN BANK şi a contului bancar deţinut la UNICREDIT BANK de Apăvăloaie Constantin; – asupra conturilor bancare deţinute la RAIFFEISEN BANK de Apăvăloaie Mihaela; – asupra conturilor bancare deţinute la RAIFFEISEN BANK şi a contului bancar deţinut la ALPHA BANK de Apăvăloaie Alexandra; – asupra conturilor bancare deţinute la EXIMBANK, deţinute la RAIFFEISEN BANK, deţinute la BANCA TRANSILVANIA de COBREX TRANS SRL; – asupra imobilului reprezentat de teren intravilan cu suprafaţă de 7196 mp situat în mun. Braşov, deţinut de Apăvăloaie Adriana până la concurenţa sumei de 25.000 USD, ce reprezintă suma rămasă după scăderea sumelor de 100.000 USD (achitată persoanei vătămate) şi 650.000 USD (poprită) din prejudiciul total de 775.000 USD, precum şi până la concurenţa sumelor la care vor fi obligaţi în solidar inculpaţii din prezenta cauză cu titlu de cheltuieli judiciare efectuate de persoana vătămată Axiom Ventures INC. DBA CENTURION JETS şi către stat, conform prezentei hotărâri.

Respinge contestaţia formulată de inculpata Cobrex Trans SRL împotriva ordonanţei din data de 0.12.2022 dispusă de procuror în dosarul nr. 439/P/2022, ca neîntemeiată. În baza art. 272 alin. 1 C.pr.pen. şi art. 276 alin. 1 şi 4 C.pr.pen. obligă inculpaţii Apăvăloaie Mihaela, Apăvăloaie Alexandra, Apăvăloaie Constantin, Apăvăloaie Adriana şi SC COBREX TRANS SRL, în cote egale fiecare, la plata următoarelor sume de bani, efectuate cu titlu de cheltuieli judiciare de către persoana vătămată Axiom Ventures INC. DBA CENTURION JETS: – 17.989,58 euro reprezentând onorariu avocat ales conform facturilor seria EPA nr. 952/31.08.2022, 954/02.09.2022, 974/04.10.2022, 1001/08.11.2022 şi 1038/22.12.2022 şi extrasului de cont care atestă încasarea integrală a acestor sume (f. 20-32, d.i); – 579 euro şi 107,85 USD reprezentând costuri traduceri conform facturilor seria TRD I – 29974/02.11.2022, seria ONR nr. 318/02.09.2022, seria ONR nr. 319/26.09.2022, seria ONR nr. 321/10.10.2022, seria ONR nr. 323/31.10.2022, seria ONR nr. 324/07.11.2022 şi extrasului de cont care atestă plata acestor servicii (f. 35-42, d.i) şi 2.195 lei reprezentând costuri cazare în mun. Bucureşti, 398,15 euro reprezentând costuri cazare în oraşul Frankfurt, 1.378,37 USD reprezentând costuri avion Phoenix (USA) – Frankfurt (tur-retur) şi 2.422,61 euro reprezentând costuri închiriere auto pentru deplasare în Românie conform documentelor existente la filele 44-59, d.i. În baza art. 272 alin. 1 şi art. 274 alin. 1 C.pr.pen. obligă inculpaţii Apăvăloaie Mihaela, Apăvăloaie Alexandra, Apăvăloaie Constantin, Apăvăloaie Adriana şi SC COBREX TRANS SRL la plata sumei de 7.000 lei, fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare, către stat.

Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii pentru toate părţile. Pronunţată prin punerea hotărârii la dispoziţia procurorului, părţii civile şi a inculpaţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi 09.02.2023. PREŞEDINTE,
Document: Hotarâre  20/2023  09.02.2023