Acasă National Ana Loredana Predescu: ”Statul trebuie să fie vigilent și să-și urmărească interesul”

Ana Loredana Predescu: ”Statul trebuie să fie vigilent și să-și urmărească interesul”

0

Ana Loredana Predescu, deputat PUSL de Brașov, consideră că statul român trebuie să-și apere interesul pe căi legale și transparente și să ia atitudine față de companiile care speculează situația economică actuală și fac profituri uriașe. Parlamentarul consideră că taxa de solidaritate și scăderea impozitării muncii sunt subiecte de interes major atât pentru cetățeni, cât și pentru mediul de afaceri care, până la urmă, este motorul economiei.

Traversăm o perioadă dificilă din punct de vedere economic. Observăm zi de zi cum prețurile produselor și serviciilor cresc din ce în ce mai mult, facturile sunt din ce în ce mai scumpe, iar ratele românilor la creditele ipotecare au atins un maxim istoric. 

În acest context, sunt companii care speculează situația economică actuală și fac profituri uriașe.

Taxa de solidaritate și scăderea impozitării muncii sunt subiecte de interes major atât pentru cetățeni cât și pentru mediul de afaceri care, până la urmă, este motorul economiei. 

Taxa de solidaritate vizează exclusiv companiile mari, cu venituri de peste 100 de milioane de euro, care își diminuează artificial profiturile, cu obiectivul clar de a eluda statul român de la plata taxelor și impozitelor. 

Și aici mă refer desigur, la controversa din spațiul public cu compania OMV care a realizat anul trecut un profit record de 2,1 miliarde de Euro.

Comisia Europeană a precizat în clar faptul că Ministerul Finanțelor a transpus corect Regulamentul Comisiei privind taxa de solidaritate. Este de competența ANAF acum să ancheteze dacă veniturile OMV din extracţia şi rafinarea hidrocarburilor nu depăşesc 75% din cifra de afaceri.

În calitate de membru în Comisia pentru industrii și servicii am participat la Comisia reunită pentru Legea Off-shore. Îmi amintesc foarte limpede cum, anul trecut, reprezentanții OMV au exprimat importanța adoptării cu celeritate a legii off-shore și cum, pentru o marjă de profit de 60%, au justificat că vor plăti impozit substanțial statului român, bani cu care astfel ar fi putut construi școli și spitale. 

În acest moment, Statul român trebuie să fie vigilent și să-și apere interesul pe căi legale și transparente. ” a declarat deputatul PUSL de Brașov Ana Loredana Predescu.