Acasă Oameni faini la Brașov Care sunt principalele trei surse de poluare din Brașov?

Care sunt principalele trei surse de poluare din Brașov?

0

Ciprian Băncilă, directorul executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Brașov (APM), a fost invitatul lui Cristi Florea în cadrul emisiunii ”Oameni faini la Brașov” de ieri. S-a discutat despre poluarea din Brașov, dar și despre problemele de mediu din zonă.

În ce zone se găsesc stațiile de monitorizare a calității aerului în județul Brașov?

APM are în custodie de la Ministerul Mediului stații de monitorizare a calității aerului, Există patru în municipiul Brașov, una în Codlea, una la Sânpetru, una la Fundata. Locul de amplasare a stațiilor a fost stabilit de către experți din România, Danemarca și Norvegia.

Nivelul de poluare în Brașov astăzi este sub nivelul maxim admisibil, iar brașovenii nu trebuie să se sperie, însă trebuie să fie vigilenți. Este important ca edilul să se preocupe de acest aspect, iar protecția mediului să fie unul dintre pilonii pe care să se axeze.” a declarat Ciprian Băncilă.

Traficul auto din Brașov, principala sursă de poluare

Principalele trei surse de poluare din Brașov sunt reprezentate de trafic, centralele termice de apartament pe timpul iernii și, în foarte mică măsură, componenta industrială. Parcul auto în Brașov de la an la an își mărește capacitatea. Din păcate, sunt încă foarte multe mașini vechi. ” a adăugat directorul APM Brașov.

Gropile neconforme din Brașov

Avem două gropi cu risc de infrigement în Brașov, 31 decembrie este deadline-ul pentru ele. Este vorba de cele de la Timiș Triaj. Sunt singurele gropi din județ care nu au fost închise. Primăria Brașov trebuie să se miște mai repede, atfel Brașovul riscă niște amenzi uriașe.” a mai spus Ciprian Băncilă.

 

YouTube video