Acasă Oameni faini la Brașov Care este stadiul lucrărilor la căminul hotel din spatele Aulei Universității Transilvania?

Care este stadiul lucrărilor la căminul hotel din spatele Aulei Universității Transilvania?

0

În cadrul emisiunii ”Oameni faini la Brașov”, Ioan Abrudan, rectorul Universității Transilvania, a oferit cele mai recente informații legate de stadiul lucrărilor la căminul hotel din spatele Aulei.

Căminul, inclus într-un plan al Ministerului Educației, este construit de o firmă aflată sub coordonarea Companiei Naționale de Investiții. Universitatea a pus la dispoziție terenul, ne-am ocupat de proiect și studiu de fezabilitate.

În acest moment s-a ajuns cu construcția la nivelul -1, sunt două niveluri la subsol cu parcare, parter, cu 4 etaje, cu accente de P+6 în anumite zone. Cam într-o săptămână, două, vor ajunge cu lucrările la parter. Termenul de finalizare este primăvara anului 2024.” a declarat Ioan Abrudan.

Nou cămin construit în zona Institutului de Cercetare?

Ne gândim de asemenea, în cadrul PNRR, să obținem finanțare pentru modernizarea căminelor existente, dar și pentru  construirea unui nou cămin la Institut, în zona Cattia. Am avut autorizație de construcție pentru acea zonă, dar la acel moment a a trebuit să ne oprim din cauza resurselor deficitare.” a adăugat rectorul Universității Transilvania.

YouTube video