Acasă National Buget de 500 milioane euro pentru granturi destinate eficienței energetice a întreprinderilor

Buget de 500 milioane euro pentru granturi destinate eficienței energetice a întreprinderilor

0

Pentru a răspunde situației generate de creșterea prețului la materialele de construcții și la utilități publice, MIPE a reușit implementarea unei măsuri care urmărește reducerea consumurilor energetice și utilizarea surselor regenerabile de energie de către IMM-uri și întreprinderi mari.

Astfel, prin Programul Operațional Infrastructură Mare se alocă un buget de 500 milioane euro pentru finanțarea investițiilor în măsuri de eficiență energetică pentru întreprinderi mari și IMM-uri.

„IMM-urile vor putea accesa granturi pentru două tipuri de investiții: o primă categorie vizează reabilitarea termică a clădirilor industriale, pentru a gestiona costurile de funcționare și costurile cu activitatea curentă, iar cea de-a doua este destinată producerii de energie verde”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Granturile ce vor fi acordate acestei categorii de beneficiari au valoarea minimă de 50.000 euro și valoarea maximă de 500.000 euro, cu excepția celor acordate în baza schemei de minimis, unde valoarea maximă este de 200.000 euro.

Articolul precedentPoliticienii UDMR susțin doar teroriștii condamnați de justiția română
Articolul următorSe circulă fără semafoare pe Valea Oltului (DN7)