Acasă Administrativ Brașovul vrea să extindă în tot orașul sistemul de colectare selectivă! 418...

Brașovul vrea să extindă în tot orașul sistemul de colectare selectivă! 418 de ecoinsule digitalizate vor fi amplasate în oraș

0
Brașovul continuă programul de modernizare a sistemului de gestionare a deșeurilor de
la populație, prin extinderea sistemului de colectare selectivă la toate platformele de depozitare a deșeurilor din municipiul Brașov prin sistemul de insule ecologice cu containere separate pentru fiecare tip: biodegradabil, rezidual, sticlă, hârtie și carton, plastic și metal.
După ce, din bugetul local, Municipalitatea a achiziționat 74 de ecoinsule digitalizate și
a obținut finanțare pentru încă 275 prin Planul Național de Redresare și Reziliență, a mai depus încă o solicitare de finanțare prin PNRR, pentru încă 69 de astfel de ecoinsule.
Insulele ecologice sunt compuse dintr-un ansamblu de containere pentru colectarea
separată a deșeurilor, subterane sau supraterane, protejate anti-vandalism și împotriva accesului neautorizat, dotate cu acces digitalizat pentru persoanele fizice arondate, modul GSM pentru transmisie date, bază de date privind beneficiarii serviciului. Datele sunt agregate și utilizate într-un sistem digital, instrument principal de monitorizare și raportare. Sunt colectate informații privind volumele și tipurile de deșeuri colectate, precum și persoanele care introduc deșeurile în containere.
Obiectivul insulelor ecologice informatizate este de a colecta și reintroduce în circuitul
de producție o cantitate cât mai mare de materiale reciclabile și de a scădea semnificativ
cantitatea de deșeuri reziduale depozitate în final la groapa de gunoi a orașului.