Acasă Turism Brașovul recomadat într-un clasament al celor mai ieftine orașe pentru citybreak, din...

Brașovul recomadat într-un clasament al celor mai ieftine orașe pentru citybreak, din Europa

Unii si-au planificat deja vacantele pentru acest an, alții optează pentru decizii de ultim moment, pentru citybreak-uri în zone frumoase și accesibile financiar. Trendurile de calatorii pentru timpul liber arata ca oamenii își doresc mai degrabă  mai multe mini vacante, dar mai dese pentru a elimina constant o parte din stresul acumulat la munca, potrivit urban.ro.

Evident sunt căutate locurile de citybreak care au un raport eficient între cheltuieli, ce poți face, cum e mâncarea și cum sunt cazările.

Una dintre cele mai prestigioase publicatii de calatorii, Conde Nast Traveler, a facut un clasament al celor mai ieftine destinatii de city break din Europa, dar care pot oferi turistilor atractii de top si in clasament e si un oras din Romania.

  1. Tirana, Albania
  2. Istanbul, Turcia
  3. Cracovia, Polonia
  4. Mostar, Bosnia si Hertegovina
  5. Lisabona, Portugalia
  6. Riga, Letonia
  7. Zagreb, Croatia
  8. Kaunas, Lituania
  9. Brasov, Transilvania, Romania
  10. Tbilisi, Georgia

Conde Nast Traveler recomanda Brasovul ca o alternativa mai ieftina la Bucuresti (care este inca, dupa standardele europene, incredibil de bun la pret). Atractia pentru straini vine din faptul ca Brasovul este inconjurat de pitorestii Munti Carpati, ca folosind telecabina poti vedea orasul de sus si poti manca sanatos de la producatori locali. Recomandarea lor speciala este sa incercati, o delicatesa locala, kürtőskalács pentru a va mentine nivelul de energie.