Acasă Actualitate ”Brașovul bine administrat”! Mai multe mașini, mai multă poluare, mai multe noxe,...

”Brașovul bine administrat”! Mai multe mașini, mai multă poluare, mai multe noxe, miros urât în continuare (FOTO)

0

Administrația USR! Dacă brașovenii au uitat, useriștii le-au promis în campania electorală un oraș verde, cu mai puțină poluare. De altfel, cu această temă USR a și câștigat alegerile din 2020. Au trecut 3 ani de atunci, în toamnă se intră pe al patrulea an de mandat, iar promisiunile au fost uitate de administrația Coliban. Drept dovadă sunt postările primarului de pe Facebook. Una a spus, alta a făcut. De exemplu, primarul a postat un carton pe Facebook în care prezenta problemele din mandatul fostului primar:

-Trafic și lipsă de viziune pentru mobilitatea urbană

-Locuri fruntașe în topul celor mai poluate orașe din România

-Lipsa spațiilor verzi

coluban despre poluare

Brașovul este pe locul 3 în topul celor mai poluate orașe din România. Este imperios necesar ca administrația locală să lucreze strategic înspre a asigura reducerea poluării în Brașov, acesta fiind un beneficiu direct la nivel de sănătate publică”, spunea Allen Coliban în 2020,înainte de a deveni primar.

Ce s-a schimbat de atunci? Traficul! Din păcate, orașul este mai aglomerat în loc să fie mai aerisit, așa cum a promis actualul primar în campania electorală. Brașovul domină în continuare topul orașelor poluate. Iar la capitolul spații verzi, administrația USR nu a făcut nimic concret, suntem la același nivel ca în 2020.

În Brașov ”pute” în continuare a gunoi! Primarul nici măcar nu mai vorbește despre subiect

Din păcate, în Brașov pute în continuare a gunoi. Chiar dacă Allen Coliban susținea că sunt soluții și că va rezolva problema, până acum, adică după 4 ani de la declarațiile sale, nu s-a întâmplat nimic. Nici măcar nu se mai discută subiectul.

gunoi groapa miros brasov

Mii de brașoveni se plâng de ani de zile ca în Brașov pute. Ani la rând, autoritățile au fost surde.

În calitate de președinte al Comisiei de Mediu din Senat m-am preocupat constant de subiect. Am participat personal la verificările gropilor de gunoi din Brașov, Chitila sau Cluj.

Încă de acum 3 ani, Ministerul Sănătății recunoștea că ”hidrogenul sulfurat este un asfixiant având efect de blocare a centrului respirator și, secundar, de formare a unui complex cu hemoglobina”.
Gropile de gunoi neconforme sunt un factor important de eliberare în atmosfera a H2S. De aici și mirosurile urâte din localitățile românești. Brașovul, din nou, și în acest top nedorit.
Poate dacă ani de zile nu a existat grijă proactivă pentru brașoveni din partea autorităților, acum, cu legea în mână, situația se va schimba”, spunea același Allen Coliban.
trafic1 colib