Acasă English Bloomberg a pus Transilvania în topul celor mai frumoase locuri de vizitat...

Bloomberg a pus Transilvania în topul celor mai frumoase locuri de vizitat în 2024

0

În 2 ianuarie, agenția de presă americană Bloomberg a publicat Topul celor mai frumoase 24 de locuri în care să călătorești în 2024, un top compus din 24 de destinații printre care se regăsește și Transilvania. Deși nu au oferit un clasament exact al destinațiilor, Transilvania a fost cel de-al șaptelea loc despre care s-a scris în articol.

„Scoateți-l pe Dracula din ecuație. Această regiune din centrul României – care, recunoaștem, a fost scena romanului lui Bram Stoker – are meritul să fie explorată din multe alte motive.”se arată în articolul citat, care sfătuiește călătorii să nu mai asocieze imaginea României, a Transilvaniei cu Dracula, căci această merită să fie vizitată și din multe alte motive.

Astfel, printre obiectivele turistice recomandate de Bloomberg, se numără și bisericile medievale și siturile din Patrimoniul Mondial UNESCO, precum complexul minier de aur din secolul al II-lea de la Roșia Montană.

„While in the region, Dracula’s fabled home, Bran Castle, is a must-see—as are many medieval churches. Other Unesco World Heritage Sites, including the 2nd century Roșia Montană gold mining complex, are also close enough for quick—and utterly fascinating—day trips.”

De asemenea, ca perioade de vizitare, Bloomberg a descris lunile septembrie și octombrie ca fiind cele mai potrivite pentru ca un turist să se poată bucura din plin de peisajele pitorești pe care Transilvania le are de oferit, dar și de prețuri favorabile la cazare.

„When to go: September and October bring mild weather and vibrant autumn colors to the Carpathian Mountains; June is warm with highs in the mid-70s and few crowds.
When not to go: Winter months can be dark and cold, and like elsewhere in Europe, the height of summer is busy and hot. It’s best to stick to the shoulder seasons for better weather, fewer crowds and favorable hotel rates.