Ca urmare a unor sesisări înregistrate la CJPC Brașov, privind aspecte legate de o toxiinfecție alimentară, s-a efectuat control la operatorul economic Food Service Solution SRL, prestator servicii de catering, care asigură meniul zilnic pentru copiii aflați în tabăra, și care aveau asigurată cazarea la Hotel Maridor din Zărnești.
Abateri constatate de echipa de control în blocul alimentar al unității:
- produse alimentare feliate ( șuncă presată, mozzarella) nelotizate,
- sos barbeque fără indicarea datei deschiderii ambalajului,
- lipsă grafic schimbare ulei friteuze,
- agregat frigorific cu grătare exfoliate și ruginite, produse alimentare depozitate în agregat frigorific destinat apei îmbuteliate (apă Dorna),
- bureți sârmă, tigăi și vase emailate cu grad avansat de uzură, ustensile neprofesionale (cuțite nituri și linguri din lemn),
- site-ul operatorului economic nu menționa declarația nutrițională și ingredintele cu potențial alergen pentru preparatele culinare comercializate.
În urma neregulilor contatate, societatea Food Service Solution SRL a fost sancționată cu amendă contravențională în valoare de 10000 lei și un avertisment, fiind dispus un plan de remediere pentru neconformitățile găsite. De asemenea, s-au oprit definitiv, fiind retrase din circuitul consumului uman, produse alimentare în valoare de 376 lei.
foto: arhivă