Acasă Actualitate Au început înscrierile pentru sesiunea de toamnă, la UNITBV

Au început înscrierile pentru sesiunea de toamnă, la UNITBV

Pentru sesiunea din septembrie, la Universitatea Transilvania din Brașov sunt disponibile, în total aproximativ 4.000 de locuri, la toate ciclurile de studii – licență, masterat, doctorat.

Dintre acestea, peste 2.200 de locuri sunt disponibile la programele de studii de licență, din care aproape 400 sunt finanțate de la buget.

La masterat sunt peste 1.700 de locuri libere, dintre care, puțin peste 300 sunt fără taxă.

Tot din această lună a început înscrierea și pentru Școala doctorală, unde sunt disponibile 61 de locuri finanțate de la buget și 150 de locuri cu taxă, pentru toate cele 22 de domenii de doctorat.

Singura facultate unde nu se mai fac înscrieri în această toamnă este Facultatea de Medicină, unde au fost ocupate toate locurile la licență, la toate programele de studii, încă din luna iulie. Locuri disponibile sunt doar la programele de masterat Managementul strategiilor preventive și politici sanitare și Managementul și strategiile îngrijirilor paliative.

Admiterea la Universitatea Transilvania din Brașov, la majoritatea facultăților se face pe bază de dosar. Excepție fac doar Facultățile de Educație Fizică și sporturi montane, Muzică și Psihologie și științele educației, unde chiar și pentru sesiunea din septembrie se va susține examen scris, oral sau practic, în funcție de profilul ales.

Facultățile cu cele mai puține locuri rămase disponibile pentru sesiunea septembrie 2023 sunt cele de Psihologie și Științele educației, Științe economice și administrarea afacerilor, Sociologie și comunicare și Matematică și informatică. La polul opus se află unele facultăți cu profil ingineresc, precum Silvicultură și exploatări forestiere ori Știința și Ingineria materialelor.

Taxa de înscriere este de 200 de lei, iar taxele de școlarizare sunt cuprinse între 3.500 și 5.500 de lei pe an, în funcție de facultate. Înscrierile se fac exclusiv online până în 9 septembrie, ora 13.

Mai multe detalii despre admitere se găsesc pe admitere.unitbv.ro