Acasă Actualitate Atenție la mesajele false online care anunță moartea anumitor persoane în urma...

Atenție la mesajele false online care anunță moartea anumitor persoane în urma unor accidente!

0

Semnal de alarmă tras de către reprezentanții Directoratului Național de Securitate Cibernetică. În ultima vreme, atacatorii apelează la trucuri diferite pentru a determina utilizatorii să dea click pe anumite link-uri care redirecționează către site-uri malițioase sau frauduloase. În ultima perioadă au apărut mesajele false cu un caracter tragic, care anunță moartea anumitor persoane în urma unor accidente.

Un astfel de caz a fost prezentat săptămâna trecută. Atacatorii se foloseau de conturi compromise pentru a lansa mesaje false cu un caracter tragic, în care anunțau moartea anumitor persoane în urma unor accidente. Ținta principala a atacatorilor era, evident, stârnirea curiozității sau panicarea utilizatorilor pentru a face click pe link, cu scopul de a afla mai multe detalii. La o primă analiză, utilizatori din România care accesau acel link erau redirecționați către un clip pe Youtube. Este însă posibil ca în alte cazuri similare utilizatorul să fie redirecționat către conținut malițios!” susțin reprezentanții Directoratului Național de Securitate Cibernetică.

DNSC sfătuiește utilizatorii să analizeze cu atenție informațiile culese din mediul online, să evite link-urile cu conținut alarmant și să nu furnizeze date personale, de autentificare sau de card, în urma accesării unor astfel de link-uri.

Articolul precedentPrimăria trebuie să mute de urgență persoanele fără adăpost în noul Cămin de pe strada Panselelor
Articolul următorAngajări și la Brașov! Directoratul Național De Securitate Cibernetică scoate la concurs 18 posturi