Acasă Local Atelier de Film documentar Point & Shoot pentru tinerii din Brașov

Atelier de Film documentar Point & Shoot pentru tinerii din Brașov

0

One World Romania – Festivalul Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului organizează Point & Shoot, un atelier de film documentar dedicat tinerilor din Brașov cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani.

Atelierul va dura 4 zile și se va desfășura în perioada 18-21 octombrie 2022, la Universitatea Transilvania Brașov. Acesta va fi coordonat de cineaști români cu experiență în film documentar: Laura Căpățână-Juller, regizoarea unuia dintre cele mai importante filme documentare românești ale ultimelor decenii, desemnat cel mai bun film românesc la Festivalul Internațional de Film Transilvania (2012) și Andrei Inizian, tânăr regizor de film. Ambii au o bogată experiență în munca cu tinerii.

Atelierul de film oferă adolescenților o introducere în noțiunile de bază ale limbajului și gramaticii audiovizuale, la nivel teoretic și practic. Programul conceput de cei doi tutori aduce în atenția participanților reprezentarea realității prin aparatul de filmat și implicațiile sale.

Cei opt tineri selectați vor lucra atât individual, cât și în echipe pe baza unor teme propuse de tutori. Exercițiile practice de filmare și de montaj sunt mai apoi puse în discuție și analizate din punct de vedere formal, gramatical și etic.

Atelierul nu este competitiv, ci mai degrabă dorește să aducă împreună participanții și tutorii într-un spațiu destinat expresiei și discuției libere, într-un cadru non-formal.

Cum se aplică la atelier?

În vederea selecției, îi invităm pe cei interesați să completeze aceste formular Google.

 

Termenul limită pentru înscriere este: 08.10.2022.

 

Elevii trebuie să aibă cont Google prin crearea unei adrese de e-mail.

 

Nu există taxă de înscriere sau de participare.

Pentru întrebări legate de aplicație, vă rugăm să ne scrieți pe adresa:

atelier@oneworld.ro.

În urma selecției, participanții vor confirma că sunt disponibili în perioada de desfășurare pentru un program intensiv care va începe în fiecare zi la ora 9 și se va termina la ora 15, cu o pauză de masă de o oră. Masa de prânz va fi asigurată de către organizatori pe toată durata atelierului.

 

Participanții cu vârste sub 18 ani vor pune la dispoziția organizatorilor o declarație semnată de un părinte/tutore legal prin care aceasta/acesta își dă acordul ca minorul selecționat să participe la programul educațional. De asemenea, cei selecționați vor primi o scutire scrisă pentru a le permite să lipsească motivat de la cursuri.

Mai multe informații găsiți pe pagina de Facebook One World Romania la Brașov sau Artburg.

 

Organizator Național: Asociația One World Romania

Organizator Local: Asociația Culturală Artburg

Proiect finanțat din bugetul Municipiului Brașov

Co-finanțat de: Centrul Național al Cinematografiei, Europa Creativă – Programul MEDIA

Parteneri instituționali:

Centrul Multicultural al Universității Transilvania

Agenția Metropolitană Brașov

CATTIA

Muzeul Amintirilor din Comunism

UNHCR, Agenția ONU pentru Refugiați în România

Greenpeace România

ProPark Fundația pentru Arii Protejate

Asociația Agent Green

Grup de inițiativă Hlgbtq+United

Parteneri media:

Radio Romania Brașov FM

Brassai Lapok

De asemenea, în perioada august – noiembrie, One World România organizează în Brașov proiectul “Educație de film documentar și drepturile omului: One World Romania la Brașov, 2022“, care aduce proiecții de filme documentare creative europene în spații neconvenționale. Acestea sunt urmate de dezbateri cu experți în diferite domenii, care vor discuta cu publicul despre cele vizionate. Printre subiectele abordate se numără protecția mediului, politică, migrație, lgbt, artă, sănătate mintală, istorie sau inteligență artificială. Proiecții au avut deja loc la CATTIA și la Cinemateca Patria, alte proiecții vor urma la Muzeul Amintirilor din Comunism (18.octombrie) și la Centrul Multicultural al Universității Transilvania (în fiecare marți seara, toată luna noiembrie). Intrarea la toate proiecțiile este liberă.

Articolul precedentAnchetele de circulație încep mâine, 28 septembrie. Ce locații vor fi pe raza DRDP Brașov?
Articolul următorHaosul din sistemul fiscal românesc