Acasă Social Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Brașov, premiată la Galei Premiilor Revistei InfoMediu Europa

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Brașov, premiată la Galei Premiilor Revistei InfoMediu Europa

„Primirea acestei distincții demonstrează că suntem un actor activ și important la nivel național”, susține președintele ADI ISO Mediu Brașov, Liviu Butnariu

Municipiul Craiova a găzduit în 14 decembrie 2023 cea de-a XVI-a ediţie a Galei Premiilor Revistei InfoMediu Europa, un eveniment ce a reunit companiile româneşti implicate în domeniul protecţiei mediului, nume de referinţă din mediul de afaceri, sectorul administraţiei publice, sectorul financiar-bancar, mediul politic, precum şi organizaţiile non-guvernamentale.

Anul acesta au fost fi decernate 7 premii, iar unul dintre ele a fost obținut de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „ISO Mediu” Brașov (ADI ISO Mediu Brașov). Mai exact, asociația brașoveană a primit „Premiul Informaţia Verde”, distincție acordată pentru cel mai dinamic colaborator al revistei InfoMediu Europa.

„Suntem onorați de primirea acestei distincții, care demonstrează că suntem un actor activ și important la nivel național în ceea ce privește acțiunile de conștientizare și informare în ceea ce privește protecția mediului. Derulăm de mai mulți ani campania «Eco Atitudine – Județul Brașov reciclează», una care a crescut de la ediție la ediție, iar acum a devenit un eveniment de referință la nivel național. Vom continua să ne implicăm și în continuare în astfel de campanii, pentru că, primul pas în asigurarea unui mediu curat este informarea și conștientizarea, în special a tinerei generații”, a declarat președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „ISO Mediu” Brașov, Liviu Butnariu.

Ce le așteaptă în anul 2024
Pe lângă participarea la Galei Premiilor Revistei InfoMediu Europa, tot la Craiova, în perioada 13 – 15 decembrie, s-a desfășurat și Simpozionul Managementului Deșeurilor în Economia Circulară, eveniment la care a participat și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ADI ISO Mediu Brașov. A fost un eveniment în cadrul căruia au fost prezentate concluziile anului 2023, dar și perspectivele anului 2024.

Participanții la eveniment au avut astfel ocazia de a discuta despre delegarea activităților din fluxul de gestionare a deșeurilor municipale, dar și de a vedea care au fost modele de bune practici între autorități și cetățeni.

De asemenea, au fost prezentate și programele europene de finanțate a investițiilor și măsurilor din domeniul gestionării deșeurilor.