Acasă Social Aproape 200 de staţii de carburant din reţeaua OMV-Petrom au fost controlate...

Aproape 200 de staţii de carburant din reţeaua OMV-Petrom au fost controlate de ANPC în toată ţara

0

Aproape 200 de staţii de carburant din reţeaua OMV – Petrom au fost controlate de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) în toată ţara, în două zile. Pentru neregulile găsite au fost date amenzi în valoare de 340.000 de lei, iar 11 staţii au fost închise temporar, potrivit news.ro.

Reprezentanţii ANPC au transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că au început o amplă acţiune de control, la nivelul întregii ţări care vizează modul în care este respectată legislaţia în vigoare, în domeniu, în staţiile de carburant din reţeaua OMV – Petrom.

Principalele abateri constatate au fost:

  • lipsa etichetelor de preţ ale produselor, de la raft;
  • folosirea unor agregate frigorifice neigienizate, cu insecte moarte, acumulari de praf, impurităţi şi gheaţă;
  • utilizarea unor pompe de carburant cu canelele (pistol de alimentare) cu zone depreciate, cu grad avansat de uzură şi rugină sau murdare;
  • folosirea unor manometre fără verificare metrologică;
  • comercializarea unor produse neetichetate – fără elemente de identificare;
  • folosirea unor maşini de gheaţă neigienizate, scoase din uz;
  • nerespectarea temperaturii de păstrare a produselor recomandată de producător.
Până în acest moment comisarii ANPC au verificat 197 de staţii, acţiunea fiind în curs la cea mai mare parte dintre acestea.
Comisarii ANPC au mai anunţat că pentru neregulile constatate, până acum, au fost aplicate amenzi în valoare de 340.000 de lei şi au dat cinci avertismente.
De asemenea, au fost oprite definitiv de la comercializare produse în valoare de peste 30.000 lei.
Reprezentanţii ANPC au mai decis oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficienţelor pentru 11 staţii şi au propus închiderea unei staţii de carburant pentru o perioadă de până la 6 luni.