Acasă National Aproape 2.900 de locuri scoase la concurs în şcolile de poliţie, jandarmi...

Aproape 2.900 de locuri scoase la concurs în şcolile de poliţie, jandarmi şi pompieri

0

Aproape 2.900 de locuri au fost scoase la concurs în instituțiile de formare a agenților de poliție și subofițerilor ale Ministerului Afacerilor Interne. Cererile de înscriere pot fi transmise începând de astăzi, 20 aprilie.

Astfel, pentru formarea agenților de poliție au fost scoase la concurs 1.340 de locuri la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” – Câmpina și 300 la Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan”- Cluj-Napoca, iar pentru pregătirea agenților de poliție de frontieră 240 de locuri la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea.

Subofițerii jandarmi se vor forma în Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” – Drăgășani și în Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” – Fălticeni, ambele având scoase la concurs câte 350 de locuri.

La Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldești sunt disponibile 300 de locuri (pentru calificările subofițer de pompieri și protecție civilă/ maistru militar auto).

Cererile de înscriere se transmit, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unității de recrutare, în perioada 20 aprilie – 5 mai 2023, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Rezultatele finale ale admiterii se afișează la sediul unităților de învățământ și se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 30 iunie 2023.

Mai multe detalii privind organizarea și desfășurarea, în sesiunea aprilie – iunie 2023, a concursurilor de admitere în unitățile de învățământ postliceal ale Ministerului Afacerilor Interne pot fi obținute accesând site-ul MAI, secțiunea Carieră/ Instituții de învățământ/formare profesională ( https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala/ ).