Acasă National Aplicația Bright Sky RO vine în sprijinul victimelor violenței domestice

Aplicația Bright Sky RO vine în sprijinul victimelor violenței domestice

0

Violența domestică beneficiază de un instrument digital gratuit prin Aplicația Bright Sky România. Astfel, aplicația vine în sprijinul victimelor violenței domestice și oferă  asistență și informații utile persoanelor aflate într-o relație abuzivă sau celor care vor să ajute în astfel de cazuri. Funcția de jurnal a aplicației este de asemenea un instrument extrem de util pentru victime, pentru că le ajută să strângă dovezi necesare pentru documentarea abuzului.

Siguranța pe calculator și pe Internet :

Agresorii monitorizează de multe ori activitățile partenerilor lor, inclusiv folosirea calculatorului. Este aproape imposibil să ștergi din calculator toate dovezile, istoricul site-urilor vizitate etc, dacă nu știi foarte multe despre computere.

Utilizează un computer în condiții de siguranță.

Dacă vrei să cauți ajutor on-line, cel mai sigur este să utilizezi un calculator din afara casei în care locuiești. Poți utiliza calculatorul de la locul de muncă, casa unui prieten, bibliotecă etc

Schimbă numele de utilizator și parola.

Creează-ți conturi de mail folosind utilizatori si parole noi, schimbă parolele la serviciile bancare on-line, precum și la alte conturi sensibile. Chiar dacă nu crezi că agresorul are parolele, el le poate ghici  sau a folosit un program spyware sau keylogging pentru a le obține. Alege parole pe care agresorul nu le poate ghici (evită zile de naștere, nume și date comune, porecle sau alte informații personale).

Ia măsuri de siguranță și după ce ai plecat din locuința comună cu agresorul !

Să te protejezi de agresor este la fel de important dupa ce ai plecat, cum era și când locuiați împreună. Pentru a te proteja, ar putea fi necesar să te muți intr-un loc în care fostul partener nu te poate găsi.

Pentru a păstra noua locație secretă:

  • Nu-ți lista numărul de telefon – sună la compania de telefonie fixă sau mobilă pentru a cere acest lucru.
  • Pentru facturi si corespondență folosește mai bine o cutie de oficiu poștal, decât adresa de acasă.
  • Anulează conturile bancare vechi și cardurile de credit, mai ales dacă au fost comune cu agresorul.
  • Când deschizi conturi noi, folosește o altă bancă.
  • Dacă ai rămas în aceeași zonă cu agresorul, schimbă rutina zilnică.
  • Folosește un alt drum pentru a ajunge la serviciu, evită locurile unde mergeați împreună, unde agresorul te-ar putea găsi.
  • Caută alte magazine, piețe pentru a-ți face cumpărăturile.
  • Ține la tine tot timpul un telefon mobil incărcat pentru eventualitatea în care va trebui să suni la 112 !