Acasă Social Apartamentele noi la prețuri tot mai mari. Cumpărătorii interesați de achiziția unui...

Apartamentele noi la prețuri tot mai mari. Cumpărătorii interesați de achiziția unui apartament nou în Brașov plătesc acum prețuri cu 12% mai mari decât în 2023

0

Românii își doresc să fie proprietari și, mai presus de orice, să cumpere o locuință nouă, iar acest lucru este vizibil din interesul crescut pentru astfel de proprietăți înregistrat în ultima perioadă la nivel pieței. Mai mult, aceștia sunt încurajați să facă o achiziție de ofertele tot mai bune de creditare venite din partea băncilor, dar și de realizarea faptului că prețurile nu vor înregistra scăderi semnificative pe viitor, din contră vor continua să urmeze, cel mai probabil, o tendință ascendentă așa cum au făcut-o și până acum. De altfel, cei care au ezitat să facă o achiziție anul trecut plătesc acum și cu aproape 20% mai mult pentru o locuință similară, arată un studiu realizat de imobiliare.ro.

„Piața imobiliară dă semne de revenire încă din toamna anului trecut. Primăvara aceasta surprinde însă în ceea ce privește evoluția prețurilor, cu creșteri lunare susținute în majoritatea orașelor. Prețurile actuale sunt susținute de o creștere mare a cererii. Ne aflăm așadar într-un context de piață favorabil de achiziție, cu o prognoză de creștere a interesului și prețurilor în perioada următoare”, a declarat Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

Cumpărătorii interesați de achiziția unui apartament nou în Brașov plătesc acum prețuri cu 12% mai mari decât în perioada similară a anului trecut. În medie, poți cumpăra un apartament aflat într-un imobil finalizat în ultimii 5 ani cu 2.211 euro/mp util.

Chiar dacă locuințele noi costă mai mult, proprietarii au operat scumpiri mai semnificative în cazul locuințelor vechi. Majorările depășesc, de această dată, 18%. Cu astfel de prețuri Brașovul își păstrează poziția a treia în clasamentul celor mai scumpe orașe din țară pentru cei care își doresc să devină proprietari.

La începutul acestui an potențialii cumpărători și-au concentrat atenția pe proprietățile noi disponibile la nivelul pieței locale. A fost vizibilă, însă, o scădere cu 15% a cererii, fapt care ar putea indica o domolire a interesului de achiziție venit din partea micilor investitori. Oferta de proprietăți noi, chiar dacă a fost modestă cuprinzând doar 1.200 de locuințe, a crescut, lucru rar întâlnit în rândul marilor orașe.