Acasă Anunțuri Anunț înscrieri! Sâmbătă, 13 mai, workshop de programare creativă, la Centrul Cultural...

Anunț înscrieri! Sâmbătă, 13 mai, workshop de programare creativă, la Centrul Cultural Apollonia Hirscher

0
Sunteți pasionați de programare? Dacă da, aveți ocazia să vă înscrieți la un workshop de programare creativă organizat de către Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, ce se va desfășura la Centrul Cultural Apollonia Hirscher.
Învață să programezi artistic! Introducere în limbajul de programare Processing:
Workshop Creative Computing/Programare creativă, organizat de Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, parteneri la Noaptea Europeană a Muzeelor, Brașov 2023
Centrul Cultural Apollonia Hirscher
Sâmbătă, 13 mai 2023, ora 12:00
Nr. participanți: 20 persoane cu laptop personal.
Înscriere în link-ul din comentarii
Creative coding este un tip de programare a cărui scop este crearea unei lucrări de artă și nu a ceva neapărat funcțional. Este definită de International Journal of Creative Computing astfel: meta-tehnologie care combină cunoștințele de programare cu cele din alte domenii, în care computerele vin în sprijinul creativității artistului-programator, cu aplicații în domenii variate: artă, media, spectacol, gaming, web design, sisteme interactive ș.a. Este o deosebire clară între creative coding și folosirea unor unelte software, cum ar fi Photoshop, de exemplu. Deși creative coding este considerată în general ca fiind mai mult estetică decât funcțională, a început să fie folosită tot mai mult în advertising, branding sau în design.
Processing este un mediu de programare open source care a fost proiectat special pentru artele vizuale. Poți învăța, practic, programare prin scrierea unor linii de cod, după care se vizualizează reprezentarea grafică a codului scris. Deși la început poate părea dificilă programarea în limbajul Processing, în scurtă vreme cei care îl folosesc încep să „citească” și să înțeleagă liniile și blocurile de cod, abilitate care se poate extinde ușor și la alte limbaje de programare.” este mesajul organizatorilor.